Erdem Böyle Bir Tabloyu Hak Etmedim - Son Dakika
Güncel

Erdem Böyle Bir Tabloyu Hak Etmedim

Erdem Böyle Bir Tabloyu Hak Etmedim

Partisinden İstifa Eden CHP Ankara Milletvekili Eşref Erdem, Açılama Yaptı.

09.08.2010 14:38  Güncelleme: 15:12

Anayasa Referandumunda "evet" diyeceğini açıklaması nedeniyle CHP Disiplin Kurulu'na sevk edilen Ankara Milletvekili Eşref Erdem, partisinden istifa etti. Erdem, siyasi hayatına bağımsız milletvekili olarak devam edeceğini açıkladı.

Erdem, düzenlediği basın toplantısıyla partisinden istifa ettiğini bildirdi. Erdem, siyasette ömrünün sonuna geldiğini, solun, CHP'nin bugüne kadar kendisine çok şey verdiğini ifade ederek, "Kendi çapımda 37 yıldır kayıtlı üyesiyim. 40 yıla yakın bir süredir oraya hizmet ediyorum. Bundan bir pişmanlıkta duymuş değilim. Ama geldiğimiz noktada maalesef, böyle bir disiplin işlemi ile karşı karşıya kaldım. Ben lafını esirgemeyen, dürüst ve tavrını insanların yüzüne çok açık söyleyen bir siyasetçiyim. Böyle bir tablo ile karşı karşıyayım. Böyle bir tabloyu hak etmediğime inanıyorum. Böyle bir muameleyi hak etmediğime inanıyorum. O çerçevede, bu nedenle de gerçekten uzun süredir çeşitli kademelerinde, hizmet etmekten, görev almaktan gurur duyduğum CHP'den istifa ediyorum" dedi. Erdem, istifa dilekçesini CHP'ye öğleden sonra ileteceğini söyledi.

-YENİDEN MİLLETVEKİLİ OLMAK İÇİN SAĞIN, SOLUN KAPISINI AŞINDIRMAM

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdem, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın "Aklı varsa peşimden gelir" sözlerini de değerlendirerek, böyle bir şeyin olamayacağını ifade etti.

Erdem, Bakan Günay'ın "şaka ettiğini' söylediğini hatırlatarak, "Sayın Günay çok yakın arkadaşımdır. 1971'de birlikte asker arkadaşıyız, o günden beri yakın arkadaşız. Beni tanıyan insanlar ömrünü sola adamış biri olarak benim mevcut partilerden birine girmeyeceğini bilebilecek kadar beni tanıyor olmaları gerekir. Öyle bir düşüncem de yok. Öyle bir sevdam da yok. Yeniden milletvekili olmak için de kolları sıvamış, sağın, solun kapısını aşındıran bir tavır içinde olmadım, olmam, olmayacağım" diye konuştu.

Bağımsız milletvekili olarak kalacağını, dışarıdan biraz daha Türkiye'yi serinkanlılıkla izlemeye devam edeceğini belirten Erdem, "Parti içi demokrasi konusunda ciddi hatalar işlediğimizi ben de bugün görüyorum. Dolayısıyla biraz dışarıdan bakmanın Türkiye'deki sol harekete katkı sağlayacağını düşünüyorum. Şu an da benim anlayışıma cevap verecek bir şey yok. Bir süre dışarıda kalacağım ama gerçekten çağdaş, sol, sosyal demokrat, dünyayı ve Türkiye'yi yakından tanıyan bir yeni bir sol hareket gelişirse, belki destek veririm ama şu anda öyle bir şey gözükmüyor" dedi.

-MESAJLA İHRAÇ EDİLECEĞİM ORTAYA ÇIKINCA, KILIÇDAROĞLU TEPKİ GÖSTERDİ-

Soru üzerine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir Karadeniz gezisi sırasında hakkında bir disiplin işlemi söz konusu olmadığını söylediğini, belirten Erdem, kendilerine 3 gün önce gönderilen parti meclisi gündeminde de disipline sevkiyle ilgili bir maddenin söz konusu olmadığını vurguladı. Erdem gelişmeleri şöyle aktardı:

"O gün parti meclisi(PM) toplantısından önce yine basından aldığım haberlere göre bir Genel Başkan Yardımcısı arkadaşımın cep telefonuna mesajla "Sayın Eşref Erdem'i ihraç ettik' mesajı geldi. Bu mesajı Genel Başkan'a gösterildiğinde, Genel Başkan tepki gösterdi; "daha toplantı yapılmamışken, sonuçlanmamışken nasıl oluyor da böyle mesajlar çıkıyor?' demişti. O gün orada üç genç arkadaşımıza bir önerge hazırlatılarak PM gündemine eklenmiştir. Ben Kılıçdaroğlu'nu Karadeniz gezisinde dediği çerçevede değerlendiriyorum. Ama partinin yönetim kademesi, PM'si böyle değerlendirmedi."

-PM TERTİPLE OLUŞTURULDU, "KASET'TEN SONRA DA BU TERTİP VAR

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, değişimi-dönüşümü gerçekleştirmesinin önündeki en büyük engellerden biri olarak da "tertiple oluşturulan parti meclisi" olduğunu öne süren Erdem, eski Genel Başkan Deniz Baykal'ı istifaya götüren görüntülerin ardından partide bir "PM tertibi" yaşandığını savundu. Erdem şunları kaydetti:

"Genel sekreter ona biraz üzülmüş ama, kaset meselesinden sonra partinin yönetiminin tümü el birliği etmişçesine mikrofonlara, televizyonlara Deniz Baykal'ın dışarıdan yapılan bir

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Erdem Böyle Bir Tabloyu Hak Etmedim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement