Erdoğan'A Atina'Da Olağanüstü Güvenlik - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Erdoğan'A Atina'Da Olağanüstü Güvenlik

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Erdoğan\'A Atina\'Da Olağanüstü Güvenlik

-bölücü Başının Yunanistan'da Saklanmasına Yardımcı Olan Dönemin Bakanı Pangolas Karşıladı

-BÖLÜCÜ BAŞININ YUNANİSTAN'DA SAKLANMASINA YARDIMCI OLAN DÖNEMİN BAKANI PANGOLAS KARŞILADI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Atina'ya ikinci kez gelişinde Başbakan Yorgo Papandreu tarafından kucaklanarak karşılandı. Başbakan Erdoğan'ın ziyaretine saatler kala Yunan Parlementosu'nun yakınlarında patlatılan sis bombası nedeniyle güvenlik önlemleri iki katına çıkarıldı. Korumalar çelik çantalar ile Başbakan'ın etrafını çevirirken ayrıca yumurtalı bir saldırıya karşı şemsiye ile beklediler.

Ankara'dan özel bir uçakla Atina Venizelos Hava Limanı'na gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı burada, iki ülke arasında bölücü elebaşı Abdullah Öcalan'ın Yunanistan'a saklandığı dönemde Dışişleri Bakanı olan ve ilişkilerin gerginleşmesi üzerine istifa etmek zorunda kalan Başbakan Yardımcısı Theodoros Pangalos karşıladı.

Atina'ya indikten sonra Başbakan Erdoğan Türkiye Büyükelçiliği ile aynı sokak üzerinde bulunan Cumhurbaşkanlığı'na geçti. Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas, tarafından Başkanlık Sarayı'ndaki kabul edilen Başbakan Erdoğan iki ülkenin dost olduğunu ve iyi komşuluk ilişkilerinin devam edeceklerin söyledi. Yunan Cumhurbaşkanı Papulyas ile ziyaretin iyi sonuçlar doğuracağını kaydetti.

BOMBALAR PATLADI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Yunan Cumhurbaşkanı Papulyas ile görüşmesine başladığı sıralarda parlamentonun yakınlarında sis bombası patladı. Bunun üzerine Türk korumalar cumhurbaşkanlığı sarayının çevresindeki önlemleri arttırdı. Cumhurbaşkanlığı sarayından yürüyerek çıkan ve 100 metre ilerideki başbakanlık binasına Başbakan Erdoğan yürüyerek gitti. Saraydan çıkısı sırasında korumalar ellerinde çelik çanta koruyucular ve yumurtalı bir saldırıya karşı da şemsiyeler ile önlem aldılar.

İKİ KOLUNU AÇTI

Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu cumhurbaşkanlığı sarayından yürüyerek gelen Başbakan Erdoğan'ı kapıda iki koluna açarak samimi ve sıcak bir şekilde karşıladı. Her iki başbakan kapının önünde gazetecilere el ele fotoğraf verdi. Papandreu konuğu Erdoğan'ın önden geçisine izin vererek kibarca sırtına eline koyarak içeriye girdi.

GENÇ CUMHURBAŞKANI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yunanlı meslektaşı Papandereu'ya, 'Çok genç bir Cumhurbaşkanınız var, bu ziyaretin tarihi olduğunu kendisi ile paylaştım' dedi. Bunun üzerine Papandereu, cumhurbaşkanlarının spor yaptığını söyledi.

Başbakan Erdoğan iki ülkelerin dışişleri bakanlarının 21 anlaşma ile ilgili görüşmelerini tamamladığını açıklaması üzerine Papandreu, "Bu bile bu ziyareti tarihi kılmaya yeter. Eminim daha yeni ve büyük adımlar atarız" dedi. Erdoğan bu sözlere ise "Atacağız" diye yanıtladı. her iki başbakan daha sonra birlikte çalışma yemeği yediler.

YUNAN PARLAMENTOSUNDA TÜRK BAYRAĞI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan daha sonra parlamentoya gelerek burada Başkan Petsalnikos ile görüştü. Bu sırada Yunan Meclisine ziyaret nedeniyle ilk defa Türk Bayrağı çekildi. Yunan polisi Erdoğan'ın meclisi ziyareti sırasında protesto olayına karşı geniş güvenlik önlemleri aldı.

Yunan Meclisinden sonra konaklayacağı otele geçen Başbakan Erdoğan Ana Muhalefet Partisi Yeni Demokrasi'nin Genel Başkanı Antonis Samaras'ı kabul etti.

BAKAN ÇIKARMASI

Başbakan Erdoğan'a Atina ziyaretinde, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Devlet Bakanı Egemen Bağış, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ve çok sayıda işadamı eşlik ediyor.

Kaynak: DHA