Erdoğan'a 'Yumruğunu Vur' Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'a 'Yumruğunu Vur' Çağrısı

Erdoğan\'a \'Yumruğunu Vur\' Çağrısı

MHP lideri Bahçeli, Musul Konsolosluğu'na yapılan baskın karşısında hükümeti sessiz kalmakla suçladı, Başbakan'a 'yumruğunu masaya vur' dedi.

17.06.2014 12:08

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısının başında, Irak'ta Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na yapılan baskın ve Türk rehineler hakkında konuştu. Hükümetin stratejik çaresizlik içinde olduğunu savundu.

Bahçeli "Bazı emareler, bazı bağlantılar, bazı deliller AKP'nin hala vahşi örgütlerle bağlantıda olduğunu gösteriyor" diyerek, Musul Başkonsolosluğu'na yapılan IŞİD baskınında çatışma yaşanmamasının manidar olduğunu söyledi.

IŞİD'in konsolosluk baskınıyla Türk topraklarına saldırdığını savunan Bahçeli, "Sayın Erdoğan sana soruyorum: İradeni kime ipotek ettirdin, kime devrettin? Musul düşerken Türkmen kanı sel gibi akarken sen para mı sayıyordun, para mı sıfırlıyordun" diye konuştu.

Erdoğan'dan IŞİD'e itiraz ve yüksek bir ses gelmediğini söyleyen Bahçeli "Başbakan Obama'dan medet ummuştur" dedi:

"Başbakan Erdoğan IŞİD'e terörist diyememiştir. Geçmişten IŞİD'e gönül borcu vardır. Irak'ın yanında Türkiye'ye de saldırmıştır. Sayın Erdoğan neredesin? Askerimizin başına çuval geçirdiğinde ABD'ye nota ver dediğimizde 'Ne notası müzik notası mı' diyen Başbakan yine nereye gizlendin?"

"Sayın Başbakan, namertliğin yakana yapışmasını istemiyorsan, nemelazımcılığın alnına kazınmasını dilemiyorsan, sindiğin delikten çık, masaya yumruğunu vur, dosdoğru bir şekilde IŞİD'e terörist diyecek sağlam duruşu göster. İşte fırsat sana, hodri meydan. Türk devleti ona buna pabuç bırakmaz, bırakamaz."

Türk vatandaşlarını kurtarmak AKP'nin siyasi namus borcudur. Bunun başka bir yolu yoktur."

"Başbakan ya IŞİD taraftarıdır ya da acizdir. Terör karşısında diz çökmüş müflis bir siyasetçidir. Biz boynunu eğme, diyoruz; Başbakan onların yumurta küfesi yok, diyor. Başbakan hala sünepe bir siyasetçi gibi zaman kazanmakla meşguldur."

MHP lideri hükümetin dış politikasının olmadığını savundu:

"Hükümetin Suriye politikası çökmüştür, Irak politikası Arap saçına dönmüştür. AKP hükümeti komşu coğrafyada hiçbir gelişmeye müdahale edememiş, ön alamamış, yön verememiştir. Dışişleri Bakanı'nın temelsiz atışları, boyundan büyük lafları kendisini ve hükümetini hem mahkum etmiş hem şaşkına çevirmiştir. Bizden habersiz Ortadoğu'da yaprak kımıldamaz, demişti.

Diyeceksiniz ki yalandan kim ölmüş? Yalandan kimse ölmez ama iktidarlar biter, insan içine çıkacak durumları kalmaz."

'Türkmenlerin suçu Gazze'de yaşamıyor olmaları mı?'

Bahçeli, Irak'ın üçe bölünmesi için şartların oluştuğunu söyledi ve ülkede 'İŞİD, Şii blok ve Kürtler arasında paylaşım' olacağını savundu:

" Kerkük'ün kaybedilmesi söz konusudur.  Irak Türkmenleri savunmasız ve sahipsizdir. Her gün korkunç katliam haberleri gelmektedir. Irak Türkmenleri 'Bizi asıl öldüren IŞİD'in kurşunları değil Türkiye'nin sukütudur' demektedir."

Türkmenler zor durumdayken Başbakan'ı 'suya sabuna dokunmayan açıklamalar yapmakla' eleştiren Bahçeli, Türkmenlerin kimseye yem edilmemesi gerektiğini söyledi:

"Bu gelişmelerin yarısı Filistin'de olmuş olsaydı Başbakan şimdiye kıyameti koparmıştı. Türkmenlerin suçu, Gazze'de Ramallah'ta yaşamıyor olması mıdır? Türkmen kızlarının ismi Esma, oğulların ismi Mursi olmadığı için mi sen Türkmeneline duyarsız ve kayıtsızsın? Irak ve Suriye'deki Türkmen varlığı yavaş yavaş kaldırılmaktadır. Eğer Erdoğan ve hükümeti gereğini yapamazsa MHP'nin, Türkmenlerin tertemiz elleri hem bu dünyada hem mahşerde Başbakan'ın yakasına yapışacaktır."

'İhsanoğlu İslam ülkelerini çok iyi tanıyor'

MHP lideri konuşmasında CHP ile ortak cumhurbaşkanı adayları olan Ekmeleddin İhsanoğlu'na da değindi. 16 Mayıs'tan beri yoğun görüşmelerin sürdüğünü belirten Bahçeli, 12. cumhurbaşkanının milliyetçi, muhafazakar, laik ve demokrat bir isim olması için çalıştıklarını belirtti:

"CHP'nin önerisi bizi memnun etmiş, uzlaşmaya dayalı sorumlu siyaset anlayışı umutlandırmıştır. MHP bu teklifi benimsemiş, makul ve yerinde bulmuştur. Son derece olumlu geçen görüşmenin ardından 12. cumhurbaşkanı adayı olarak Sayın Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun ismi üzerinde mutabakat sağladığımızı tekrar etmek isterim. Bu CHP-MHP ittifakından ziyade toplumsal kesimlerin geniş bir yelpazede buluşmasıyla oluşmaktadır, milletimizin eseridir.

"İhsanoğlu, bölgesel ve küresel meseleleri çok yakından bilen yetişmiş bir değerimizdir. İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreterliği görevinde çok başarılı olmuş ve milletimizi layıkıyla temsil etmiştir. Bugüne kadar siyasetle organik bir bağı olmadı. Milletine ve devletine uluslararası görevlerde ve üniversitelerde hizmet etti. Ortadoğu ve İslam ülkelerini çok iyi tanıyan İhsanoğlu'nun cumhurbaşkanı olması Türkiye için bir şans olup hepimizi sevindirecektir."

Kaynak: Aljazeera.com.tr

Son Dakika Güncel Erdoğan'a 'Yumruğunu Vur' Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement