Erdoğan'ın Annesi İçin Okuduğu Sure - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'ın Annesi İçin Okuduğu Sure

Erdoğan\'ın Annesi İçin Okuduğu Sure

Başbakan, annesi için 'İnfitar Sûresi'ni okudu. Peki bu surenin anlamı ne?

09.10.2011 11:23  Güncelleme: 11:34

Başbakan Erdoğan, vefat eden annesini ebedî istirahatgâhına gözyaşlarıyla uğurladı. Kısıklı'daki evinden cenaze namazının kılındığı Fatih Camii'ne kadar cenaze arabasıyla gelen Erdoğan, helalleşme sırasında gözyaşlarına hâkim olamadı. Namazda siyaset, iş, sanat ve spor dünyasının tanınmış isimleriyle saf tutan on binlerce vatandaş da Başbakan'ı acılı gününde yalnız bırakmadı.

Başbakan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın naaşı Ümraniye Kısıklı'daki evden saat 11.30 sularında çıkarıldı. Fatih Camii'ne hareket eden araca Başbakan Erdoğan ve kardeşi Mustafa Erdoğan bindi. Cenaze aracını, aile yakınları ve bakanlar da konvoy oluşturarak takip etti. Cenaze aracı saat 12.00'de Fatih Camii'ne ulaştı. Tabutu Erdoğan, bakanlar ve aile dostları musalla taşına kadar taşıdı.

ERDOĞAN'IN ANNESİNİN TABUTUNU OMZUNDA TAŞIDIĞI ANIN

Erdoğan, annesinin tabutunu musalla taşına bıraktıktan sonra öğle namazını kılmak için camiye girdi.

Öğle namazının ardından camiden ilk olarak Cumhurbaşkanı Gül çıktı. Musalla taşına doğru ilerleyen Gül, çıkışta vatandaşların taziyelerini kabul eden Başbakan'ı bekledi. Cenaze namazı sırasında Erdoğan'ın yanında Cumhurbaşkanı ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek yer aldı. Namazı Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı.

GÖRMEZ HELALLİK İSTEYİNCE GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Namazın ardından kısa bir konuşma yapan ve dua eden Görmez, "Bugün ebedî hayata, Hakk'a yürürken merhume Tenzile anneye karşı 3 vazifemiz vardı. Allah için namaz kıldık. İki vazifemiz kaldı. İkinci vazifemiz Hakk'a yürürken bizden istediği duadır. Buradaki bütün kardeşlerimize soruyorum. Şehadet eder misiniz? Üçüncü vazifemiz haklarımızı helal etmek. Allah helalliğinizi kabul etsin. Yüce Rabb'imiz mekânını cennet eylesin. Hayırlı evlatlar yetiştiren bütün annelere Allah rahmet eylesin." dedi. Diyanet İşleri Başkanı'nın sorduğu 'Hakkınızı helal ediyor musunuz?' sorusuna kadar metanetini koruyan Erdoğan, bu sırada daha fazla kendini tutamadı ve gözyaşlarına boğuldu.

BAŞBAKAN ERDOĞAN BÖYLE AĞLADI...

Cebinden çıkardığı mendille gözyaşlarını silen Erdoğan'ın bu görüntülerini Fevzi Paşa Caddesi ve Fatih Camii avlusunda izleyen vatandaşlar da ağladı. Özellikle kadınların hıçkıra hıçkıra ağladıkları gözlendi. Duanın ardından musalla taşından alınan tabuta Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Cumhurbaşkanı Gül de omuz verdi. Cenaze araca konulduktan sonra kardeşi Mustafa Erdoğan ile birlikte yine ön tarafa oturdu.

TENZİLE ERDOĞAN'IN CENAZESİNDEN

ANNESİNİ KABRE KENDİSİ İNDİRDİ

Cenaze aracı, dualar eşliğinde Karacaahmet Mezarlığı'na giriş yaptı. Kabrin bulunduğu alana geldikten sonra araçtan inen Erdoğan, kardeşi Mustafa Erdoğan ile birlikte kabre indi. İki kardeş annelerinin cenazesini birlikte kabre koydu. Kabir kapatılırken ilk toprağı Başbakan Erdoğan attı. Kabrin başında bir süre dua eden Erdoğan, 2 saat 45 dakika kaldığı mezarlıktan kardeşi Mustafa Erdoğan ile birlikte ayrılarak sivil bir araçla Kısıklı'daki evine geçti.

Başbakan, annesi için 'İnfitar Sûresi'ni okudu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi için defin işlemlerinin ardından Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde hatim indirildi. Akşam namazının ardından camide toplanan cemaat merhume Tenzile Erdoğan için okutulacak Kur'an-ı Kerim'den cüz almak için sıraya girdi. Hatmin ardından İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı, yatsı ezanına kadar cemaate vaaz verdi. Ezanla birlikte camiye gelen Başbaka

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Erdoğan'ın Annesi İçin Okuduğu Sure - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement