Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Seçilmesi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Seçilmesi

Erdoğan\'ın Cumhurbaşkanı Seçilmesi
11.08.2014 13:25

Katar basını Türkiye'de dün gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimini, "Erdoğan, Türkiye'nin lideri", "Seçimin galibi birinci turda" başlıklarıyla sayfalarına taşıdı.

Katar basını Türkiye'de dün gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimini "Seçimin galibi birinci turda", "Erdoğan, Türkiye'nin başkanı", "Birinci turda yüzde 52" başlıklarıyla sayfalarına taşıdı.

Arapça yayınlanan Şark gazetesi, Türkiye'de dün gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimini, "Seçimin galibi birinci turda. Türkiye:  Erdoğan Cumhurbaşkanı" başlığıyla okuyucularına duyurdu. Erdoğan'ın seçim galibiyetinin belli olmasının ardından İstanbul'da kendisi için toplanan kalabalığa hitabında "Millet iradesini ortaya koydu" açıklamasına yer verdi. Erdoğan'ın seçim anketlerinde "yüzde 55-56 oy alması" beklendiğine işaret eden Şark, yüzde 50'nin üzerinde her sonucun kendisine "cumhurbaşkanlığını" getireceğini belirtti.

Katar'ın en eski gazetelerinden er-Raya da "Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı galibiyeti birinci turda yüzde 52 ile" başlığına birinci sayfada yer verdi. "Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, halkın seçtiği ilk cumhurbaşkanlığı seçimlerinde birinci turda oyların yüzde 52'sini alarak galip geldi" ifadelerine yer veren Raya gazetesi, Erdoğan'ın oy kullandıktan sonra yaptığı, "Halkımız, Türk demokrasisi için, ülkemizin her alanda geleceği için önemli bir kararı bugün verecek" açıklamalarını okuyucularına aktardı. Raya,  Erdoğan'ın "seçilmiş bir cumhurbaşkanıyla seçilmiş bir hükümetin el ele çalışacağı" vurgusuna işaret etti.

Arapça yayınlanan Vatan gazetesi ise "Erdoğan, Türkiye'nin lideri" başlığıyla çıktı. "2003'ten bu yana ülkeyi yöneten Erdoğan seçimlerde galip geldi" ifadelerine yer veren Vatan, Erdoğan'ın yaptığı ilk teşekkür konuşmasındaki, "Bu can bu bedende oldukça bu yolda milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz, vatanımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Daha ileri bir demokrasi standartlarını ülkemizde egemen kılmak için mücadelemizi sürdüreceğiz. İç barışı egemen kılmak için gayretle koşturacağız" sözlerini sayfalarına taşıdı. - Doha

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Seçilmesi - Son Dakika


Advertisement