Ereğli'de Çevre Yolu Projesi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Ereğli'de Çevre Yolu Projesi

19.12.2017 14:25

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Ereğli çevre yolunun proje çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Ereğli çevre yolunun proje çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Çaturoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Ereğli çevre yolunun 16,7 kilometrelik kısmı ile 1,4 kilometrelik bağlantı yolu proje çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

İlçenin şehir içi trafiğini rahatlatmak için çevre yolu projesine ihtiyacı olduğunu belirten Çaturoğlu, şunları kaydetti:

"Kara yolları Bölge Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler neticesinde bölünmüş yol olarak yapılacak olan Ereğli çevre yolu güzergahında toplam 5 bin 246 metre çift tünel ve yaklaşık 450 metre uzunluğunda bir köprü de yer almaktadır. Güzergahın ilk 9 kilometrelik kesiminde kesin proje tamamlanmıştır. Diğer kesimlerin uygulama projeleri ihale edilmiş ve danışmanlık ihalesinin ikinci görüşmeleri 18 Ocak 2018 tarihinde yapılacaktır. Bu bağlamda bağlantı yolu üzerinde bulunan Hastane Köprülü Kavşağında kamulaştırma işlemleri tamamlanmış ve önümüzdeki hafta çalışmalara başlanacaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ereğli'de Çevre Yolu Projesi - Son Dakika


Advertisement