Eren Holding Beü'de Cami Yaptırdı (3) - Son Dakika
Güncel

Eren Holding Beü'de Cami Yaptırdı (3)

Eren Holding Beü\'de Cami Yaptırdı (3)

Ziya EREN SPOR LİSESİ AÇILIŞI YAPILDI Bitlisli İşadamı ve Eren Holding Yönetim Kurulu üyesi Ziya Eren adına yaptırılan Ziya Eren Spor Lisesi düzenlenen törenle açıldı.

26.09.2014 18:23

Ziya EREN SPOR LİSESİ AÇILIŞI YAPILDI

Bitlisli İşadamı ve Eren Holding Yönetim Kurulu üyesi Ziya Eren adına yaptırılan Ziya Eren Spor Lisesi düzenlenen törenle açıldı. Ahmet Eren Bulvarı üzerinde bulunan 24 derslikli okulda 170 öğrenci eğitim görüyor. Açılışta konuşan Bitlis Valisi Orhan Öztürk, Vali Orhan Öztürk, 18 yıl önce dönemin Bitlis Valisi Mustafa Yıldırım tarafından oluşturulan Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı'nın (BETAV) Bitlis'e vefa borcunu ödemek isteyen Bitlislilerin bu oluşum sayesinde Bitlis'e hizmet ettiklerini söyledi. Vali Öztürk, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bundan 18 yıl önce burada bir vali oluşum başlatmış. Doğduğu topraklara vefa borcunu ödemek isteyen birileri vardır diye. Yönetim işi hayır işi yapmanızı gerektirir. Mustafa Yıldırım burada BETAV diye bir kuruluşu hayata geçirmiş. O kadar güzel bir faaliyet ki o organizasyonun tesiri ile doğduğu topraklara vefa borcunu ödemek isteyen zenginler sadece memleketine değil, sonsuz olarak kalacağı yere de yani Ahirete de yatırım yapmak isteyenlere bir platform oluşturmuş. Burada Spor Lisesi'nin yapılması bir üniversitenin kurulması, birçok okulun faaliyetinin yürütülmesinin organize edilmesini çok fazla anlatmaya gerek yok. Bunlar olmasaydı belki Bitlis bugünkü konumundan çok daha geride olabilirdi. Bu ilin yetiştirdiği insanlar kendi iline bir yatırım gerçekleştiriyorlar. Burada görev yapan Vali Mustafa Yıldırımı tebrik ediyorum. İline teşvik, eğitim ve hayır kuruluşu anlamında pek çok hizmeti yürüten birçok sıkıntıları gideren bu işadamlarımıza hepimizin şükran borcu olduğunu belirtmekte fayda var. Bütün bunların reklam amacıyla yapılmadığına ben inanıyorum. Siyasi ve ticari bir beklentiden daha çok diğer hayırseverleri teşvik edeceğine inanıyorum."

Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren ise, Eren ailesi olarak Bitlisi çok sevdiklerini belirterek, "Bitlisimizi çok seviyoruz. Onlara canımız feda diyoruz. Ziya abimin burada bir isteği vardı. Bitlis Eren Üniversitesi, Nurullah Eren Anadolu Lisesi, İsmail Eren Spor Kompleksi ve Şimdi de Ziya Eren Spor Lisesini açıyoruz. Bitlis Eren Üniversitesi'ne Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu (BESYO) inşaatı sözümüz de var. Onu da en kısa sürede yapıp teslim edeceğiz" diye konuştu.

Açılışta kısa bir konuşma yapan Bitlis Milli Eğitim Müdürü Mürteza Oğur ise öğrencilere sundukları eğitim destekleri için Eren ailesine teşekkür ederek, şöyle konuştu:

"Öğrencilere sundukları eğitim destekleri, teşvikler öğrencilerin başarılarının ardındaki gizli aktördürler. Yaptıkları tesislerin bakımlarını da üstlenerek Bakanlığımızın bir şubesi gibi çalışmaktadır. Ender rastlanacak bir şekilde çalışmaktadırlar. İlimiz ve ülkemiz gençliğinin aydınlatılması noktasında varlıklarını bize hissettiren Eren Ailesi ve BETAV üyelerine teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Bitlis fotoğrafı Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren'e hediye edildi. Kurdele kesilerek açılışı yapılan okul daha sonra davetliler tarafından gezildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eren Holding Beü'de Cami Yaptırdı (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement