Ergenekon'da Fener Rum Patriği Bartholomeos Tanık Olarak Dinlensin Talebi - Son Dakika
Güncel

Ergenekon'da Fener Rum Patriği Bartholomeos Tanık Olarak Dinlensin Talebi

Ergenekon\'da Fener Rum Patriği Bartholomeos Tanık Olarak Dinlensin Talebi

Ergenekon Davası'nda Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Şile kazılarına ilişkin dosyanın tutuklu sanıkları Ulaş Özel, Okan İşgör ve Hüseyin Yanç'a söz verdi.

15.10.2012 19:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ergenekon Davası'nda Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Şile kazılarına ilişkin dosyanın tutuklu sanıkları Ulaş Özel, Okan İşgör ve Hüseyin Yanç'a söz verdi. PKK itirafçısı tutuklu sanık Hüseyin Yanç, örgütten ayrıldıktan sora pişmanlık yasasından faydalanabilmesi için devlete hizmet ettiğini söyledi. Yanç, "Ben 'Ergenekon' örgütünün üyesi değilim. Cumhurbaşkanı'na mektup yazıp iş bulmuştum. 1 yıl çalıştıktan sonra 2009'da tutuklandım. Karım, çocuğum perişan oldu. Keşke teslim olmayıp dağda ölseydim" dedi.

EMRAH ÖZDEMİR DİNLENDİ

Önceki duruşmalarda sağlık sorunları nedeniyle ifadesinin alınmasına ara verilen Emrah Özdemir'in dinlenilmesine devam edildi. 1996 yılında öldürülen kumarhaneler kralı olarak anılan Ömer Lütfü Topal'ın şöförünün oğlu olan Emrah Özdemir'in, sanıkların kendisini tehdit ettiğini iddia etmesi nedeniyle gizli tanık odasından ifadesi alındı. Bu arada 16 oturum duruşmalardan men cezası alan tutuklu sanık Muzaffer Tekin de cezaevinden getirtildi.

"KOMUTANLAR ARACILIĞILA HABER GÖNDERDİ"

Sesi ve görüntüsü bozulmadan görüntüsü duruşma salonundaki ekranlara yansıtılan tanık Emrah Özdemir, "Muzaffer Tekin'i ilk kez 2004 yılında Beşiktaş'ta gördüm. Tekin ile yüzyüze konuştuk ancak telefonla mesajlaşmadık" dedi. Tanık Özdemir, Muzaffer Tekin'in komutanlar aracılığıyla kendisine haber göndererek ifadesinden vazgeçmesini istediğini iddia etti. Özdemir " Silivri Cezaevi'nden Tekirdağ'a nakledilmeden önce kolumdaki ezilmeden dolayı cezaevi kampüsündeki hastaneye gittim. Muzaffer Bey de hastenedeydi. Ben onu görünce komutana, 'Beni aşağıya indirmeyin, onlar gitsin, öyle indirin' dedim. Onlar başka yere alındıktan sona ben indirildim" şeklinde konuştu. Bunun üzerine söz alan Tekin'in "Sayın başkanım iftira boyutuna geldi. Bu söylediklerine tanık olanların dinlenilmesini istiyorum" dedi.

"BARTHOLOMEOS'UN TANIK OLARAK DİNLENMESİNİ TALEP EDİYORUM"

Özdemir, "Muzaffer Tekin ve tutuklu sanıklardan Sevgi Erenerol'un da aralarında bulunduğu bazı kişilerin Fener Rum Patrikhanesi'nde toplantı yaptıklarını Adil Timurtaş'tan duydum" dedi. Sanık Muzaffer Tekin bunun üzerine "Bartholomeos beni Patrikhane'de görse bir kaşık suda boğar. Fener Rum Patrikhanesi'nde hükümeti yıkmak için toplantı yaptık öyle mi?" diye sordu. Tanık Özdemir de "Evet" diye cevap verdi. Muzaffer Tekin, "Tanığın bu ifadesi yalan söylediğinin açık belgesidir. Bartholomeos'un tanık olarak çağrılmasını talep ediyorum" dedi. Mahkeme heyeti duruşmayı yarın saat 08.45'e erteledi. - İstanbul/ Silivri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ergenekon'da Fener Rum Patriği Bartholomeos Tanık Olarak Dinlensin Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement