Ermenek'teki Maden Ocağında Son İşçilerin de Cenazelerine Ulaşıldı - Son Dakika
Güncel

Ermenek'teki Maden Ocağında Son İşçilerin de Cenazelerine Ulaşıldı

Ermenek'teki maden faciasında hayatını kaybeden işçilerden 5'inin daha cansız bedenine ulaşıldı. Son işçilerin de madenden çıkarılmasıyla kurtarma çalışmaları sonlandı.

04.12.2014 07:19  Güncelleme: 11:04

Karaman'ın Ermenek İlçesi'nde 28 Ekim günü eski ocakta biriken suyun basması sonucu 18 işçinin mahsur kaldığı maden ocağında bu sabah önce 3 işçinin ardından da 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Son 5 işçiye ulaşılmasıyla birlikte ocakta başka cenaze kalmadı.

18 İŞÇİ MAHSUR KALMIŞTI

Ermenek İlçesi Pamuklu Köyü Cenne Mevkii'nde Has Şekerler Madencilik Şirketi'ne ait linyit ocağında eski ocakta biriken suyun basması sonucu 18 işçi mahsur kaldı.

Yapılan kurtarma çalışmalarında 6 Kasım'da 2, 17 Kasım'da 2, 18 Kasım'da 6, 29 Kasım'da 2, 2 Aralık günü 1 işçi olmak üzere 13 işçinin cansız bedeni ocaktan çıkartıldı.

FACİANIN 38. GÜNÜNDE 5 İŞÇİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Facianın 38'inci gününde sabah saatlerinde 3 işçinin daha başyukarı bölümünde cesedine ulaşıldı. Ardından da 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldığı bildirildi.

Madenden çıkarılan son işçinin cenazesi de ocağın girişinde ambulansa alınarak Ermenek Devlet Hastanesine götürüldü. İşçilerin kimlikleri DNA testinden sonra belli olacak.

Böylece, 28 Ekim'de Ermenek'teki kömür ocağında meydana gelen su baskını nedeniyle mahsur kalan 18 işçinin tamamına, 38 gün süren çalışmalar sonunda ulaşılmış oldu.

İŞÇİLERİN İSİMLERİ

Ocaktan bugüne kadar Kerim Haznedar, İsa Gözbaşı, Bahri Üzer, Hüsnü Çolak, Osman Çoksöyler, Hüseyin Çolak, İsmail Gürses, Uğur İlhan, Mehmet Tokat, Tezcan Gökçe, Recep Çiloğlu, Mehmet Baha ve Ömer Cansu'nun cansız bedenleri çıkartılırken arama kurtarma çalışmaları Kamil Yaman, Hüseyin Gültekin, Mehmet Özcan, Hasan Tuncer ve Ali Haznedar için yürütülüyordu.

ÇALIŞAMALAR SONLANDI

Son gelişmeler üzerine Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan yazılı açıklamada, "Bugün itibarıyla 463 arama kurtarma personeli ve toplam 602 kişilik ekiple devam eden çalışmalar, madende mahsur kalan son 5 kişinin bulunması ile sonuçlanmıştır" ifadelerine yer verildi.

Çalışmalar kapsamında madenden toplam 4 bin 99 vagon hafriyat çıkarıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Vatandaşlarımıza ulaşmak için arama çalışmaları 24 saat aralıksız sürdürülmüştür. Ermenek'te tamamlanan çalışmalara katkı sağlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Karaman Valiliği, Karaman Belediyesi, Konya Büyükşehir Belediyesi, Ermenek Kaymakamlığı, Ermenek Belediyesi, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ) ile AFAD çalışanlarına ve sivil toplum kuruluşlarına; yapılan çalışmalar hakkında kamuoyuna doğru ve eksiksiz bilgi ulaştırılmasını sağlayan medya mensuplarına en içten teşekkürlerimizi sunarız. Kaybettiğimiz kardeşlerimize Allah'tan rahmet, acılı aileleri başta olmak üzere tüm milletimize başsağlığı dileriz."

Ermenek\'teki Maden Ocağında Son İşçilerin de Cenazelerine Ulaşıldı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Ermenek'teki Maden Ocağında Son İşçilerin de Cenazelerine Ulaşıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • Ayakkabı kutusu: O madende su yerine para olsaydı şimdiye 10 defa boşaltırlardı.!! 16 8 Yanıtla
  • yuvalı : Allah rahmet eylesın mekanları cennetolsun gerıde kalanlara sabır versın 17 0 Yanıtla
  • sonDakika.com: 37 gün oldu başlığa bak.d 11 4 Yanıtla
  • İHSAN HAZAN: MEKANLARI CENNET OLSUN . CENABİ ALLAH KALANLARA SABIRLAR VERSİ. YARADAN BİRDAHA BÖYLE ACILARI YAŞATMASIN İNŞALLAH 14 0 Yanıtla
  • yuvalı : Allah tahmet eylesın mekanlar cennet olsun gerıde kalanlara sabır versın 14 0 Yanıtla
  • darp: mezardan çıkarıp tekrar mezara koyacaklar. . . acının böylesi. . Allah mekanlarını cennet etsin 13 0 Yanıtla
  • Zana doğan: Of of şimdi ciyerler yangın yeri acılar büyük bu acıyı yaşatanlarda yaşasın bu scıyı anlasınlar nerdeyse 1 aydan fazla cesetler yer altında kaldı bu ne bicim ülke bu nasıl devlet allah kah retsin sizin gibi hükümeti 5 0 Yanıtla

Advertisement