Erzincan'da 7 Bin 500 Kişiye Aşure İkramı - Son Dakika
Güncel

Erzincan'da 7 Bin 500 Kişiye Aşure İkramı

Erzincan\'da 7 Bin 500 Kişiye Aşure İkramı

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şubesi, Muharrem ayı dolayısıyla 7 bin 500 kişiye aşure ve etli pilav dağıttı.

27.11.2012 16:33

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şubesi, Muharrem ayı dolayısıyla 7 bin 500 kişiye aşure ve etli pilav dağıttı.

Erzincan Valisi Selman Yenigün, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Cemevi'nde gerçekleştirilen aşure ve yemek ikramı öncesi yaptığı konuşmada, "Çok kutsal ayların, günlerin olduğu bir inanca mensubuz. Bunun içerisinde Muharrem ayı ve Aşure Günü de var. Muharrem ayında 12 gün boyunca oruç tutuluyor. İnsanın manevi dünyasının en zenginleştiği, hassaslaştığı bir ayı yaşıyoruz" dedi.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şube Başkanı Sadık Düzgün de

"Biz Aleviler orucumuzu 12 gün tutmaktayız. Hz Hüseyin'in oğlu İmam Zeynel Abidin'in Kerbela vakasından sağ kurtulmasının buruk bir sevincini yaşıyoruz. Bu sevinçten dolayı bugün aşureler pişirdik, kurbanlar kestik" diye konuştu.

Alevi Sünni ayrımı yapmadan herkesi davet ettiklerini dile getiren Düzgün, davete herkesin geldiğini söyledi. Aşure Günü'nde birlik ve beraberlik sergilediklerini vurgulayan Düzgün, "Dilerim Erzincan'daki birleşme tüm Türkiye'ye örnek olur. Ülkemizin her zamankinden çok huzura, barışa ihtiyacı var. Erzincan'da bu huzuru, barışı başlattık, umarım tüm Türkiye'ye yayılır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından etli pilav ve aşure ikramında bulunuldu.

Etkinliğe, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Başsoy, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı.

Muhabir: Barış Yalçınkaya/ Önder Felek

Yayıncı: Cemal Coşkun - ERZİNCAN

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erzincan'da 7 Bin 500 Kişiye Aşure İkramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement