Erzurum'daki Camilerde Madenciler İçin Sela Verildi - Son Dakika
Güncel

Erzurum'daki Camilerde Madenciler İçin Sela Verildi

Erzurum\'daki Camilerde Madenciler İçin Sela Verildi

Erzurum'da öğle namazı öncesinde bütün camilerde Manisa'nın Soma ilçesinde hayatını kaybeden madenciler için sela verildi.

14.05.2014 13:09

Erzurum'da öğle namazı öncesinde bütün camilerde Manisa'nın Soma ilçesinde hayatını kaybeden madenciler için sela verildi.

Dün akşam saatlerinde Manisa'nın Soma ilçesinde maden ocağında meydana gelen olayda hayatını kaybeden 205 kişi için Türkiye'nin dört bir yanında öğle namazı öncesinde sela okundu. Erzurum'da da öğle namazı öncesinde bütün camilerde selalar okunarak hayatını kaybedenler için dua edilip hatimler okunmaya başladı. Hayatını kaybeden 205 maden işçisinin şehit sevabına nail olacağını belirten Erzurum İl Müftüsü Hasan Çınar, Türkiye'nin acısının çok büyük olduğunu söyledi.

Müftü Çınar, "Bugün itibariyle Manisa Soma ilçesindeki tesislerde 200'ün üzerinde kardeşimiz vefat etmiştir. Şu anda Erzurum'umuzda bütün camilerimizde selamlar verilmektedir ve selaların peşine yine yas mesajları yayınlanacaktır. Ülkemizde de yas ilan edilmiştir. Ben müftü olarak bu kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, ailelerine Rabbimden sabırlar diliyorum. Bu durum kolay bir şey değildir ama kardeşlerimiz de bilsinler ki vefat yakınları da bilsinler ki kardeşlerimiz inşallah şehit sevabına nail olmuşlardır. Şehit sevabı da büyük bir mertebe ve büyük bir makamdır. Bu sevapla inşallah Allah'ın huzuruna çıkarlar. Gerçekten acımız ülke olarak çok büyüktür. Rabbim inşallah toprak altındaki diğer kalan kardeşlerimizin de kurtulmalarını nasip eylesin. Çalışmalar devam etmektedir. Çalışmalar neticesinde bu kardeşlerimizin hayatta olarak ailelerine Rabbim kavuştursun diye dua ediyorum" dedi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Erzurum'daki Camilerde Madenciler İçin Sela Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement