Erzurum - Etso Başkanı Yücelik'ten Bankalara Sitem Vakıfbank'la Kredi Sözleşmesi İmzaladı, Kredi Verilmemesinden Yakındı - Son Dakika
Güncel

Erzurum - Etso Başkanı Yücelik'ten Bankalara Sitem Vakıfbank'la Kredi Sözleşmesi İmzaladı, Kredi Verilmemesinden Yakındı

Erzurum - Etso Başkanı Yücelik\'ten Bankalara Sitem
Vakıfbank\'la Kredi Sözleşmesi İmzaladı, Kredi Verilmemesinden Yakındı

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (etso) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Kobi'lere Kredi Veren Bankalarla Artık Sözleşme İmzalamayacaklarını Açıkladı. Bankaların Sözleşme İmzalanmasına Karşın Kobi'lere Kredi Vermediklerini Belirten Lütfü Yücelik, "bütün Bankalar Kobi Ağırlıklı Çalışıyor. Ama Kobi'lere Kredi Verilmiyor. Bu Sistemle de Almaları Mümkün Değil" Dedi.

01.10.2010 20:05

ERZURUM Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, KOBİ'lere kredi veren bankalarla artık sözleşme imzalamayacaklarını açıkladı. Bankaların sözleşme imzalanmasına karşın KOBİ'lere kredi vermediklerini belirten Lütfü Yücelik, "Bütün bankalar KOBİ ağırlıklı çalışıyor. Ama KOBİ'lere kredi verilmiyor. Bu sistemle de almaları mümkün değil" dedi.

ETSO ile Vakıfbank arasındaki kredi protokol imza törenine Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, yardımcıları Remzi Altınok, İbrahim Bilgiç, Erzurum Bölge Müdürü Yakup Şimşek ile ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ve meclis üyeleri katıldı. ETSO yönetim kurulu toplantı salonunda gerçekleşen protokol imza töreninde konuşan Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, ETSO ve Kalkınma Ajansıyla imzalayacakları protokollerle ilgili bilgi verdi. KOBİ'lere yönelik özel paket oluşturduklarını anlatan Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, başta Erzurum olmak üzere kalkınmada öncelikli 32 il için Avrupa İmar ve Yatırım Bankası'ndan 44 milyon dolarlık kredi sağladıklarını söyledi. Kalkan şöyle dedi:

"Bu krediyi kalkınmada öncelikli illerdeki KOBİ'lere kullandıracağız. Son derece avantajlı bir kredi. İki yıl vadeye kadar yüzde 0.75, 36 aya kadar da yüzde 0.78 faiz uygulanacak. Bölgedeki kadın girişimcilere ise yüzde 0.02 puan daha düşük kredi kullandırılacak. Bu krediyi cirosu 7.5 milyon lirayı geçmeyen ve 50'den az çalışanı olan KOBİ'lere kullandıracağız."

YÜCELİK'TEN BANKALARA SİTEM

Bankaların kredi verirken çok katı davrandıklarını, parayı millete satacaklarına devlete satarak garantili para kazandıklarını ileri süren ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, geçmiş dönemlerde bir çok bankayla KOBİ kredileri konusunda anlaşma imzalamalarına rağmen kredi alımında sıkıntı yaşandığını söyledi. Yücelik şöyle konuştu:

"Bütün bankalar KOBİ ağırlıklı çalışıyorlar. Ama KOBİ'lere kredi vermiyorlar. Bu sistemle de alması mümkün değil. Burada çeşitli dönemlerde bankalarla sözleşme imzalıyoruz. Ben bundan sonra hiçbir bankayla KOBİ kredi anlaşması mzalamayacağım. Sözleşme imzalıyoruz, arkadaşlar bankaya gidiyor ancak kredi alamıyor. Sistem çalışmıyor. Takibe düşmüş üyelerimizin kredi almaları bu sistemle mümkün değil. Erzurum'da takibe düşmeyenler yüzde 10'un bile altında. Bankaların bu noktada bir açılım yapmaları gerekiyor."

Başkan Yücelik'in sitemine cevap veren Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, kriz döneminde bile kredi vermemezlik etmediklerini, kriz öncesi ve sonrasında kredilendirmeye devam ettiklerini açıkladı. Kredi sözleşmesinin imzalanmasından sonra ETSO Başkanı Yücelik ile Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, birbirlerine karşılıklı teşekkür plaketi sundu. Başkan Yücelik, Kalkan ve beraberindeki yöneticilere ayrıca oltu taşı tespih hediye etti.

7 YILA KADAR VADELİ KREDİ

Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkın ile ETSO Başkanı Yücelik'in imzaladığı protokole göre üyelere 7 yıla kadar vadeli işyeri edindirme kredisi, 5 yıla kadar da vadeli işletme kredisi imkanı sunuluyor. ETSO üyeleri protokolle, işletme ihtiyaç kredilerini yüzde 0,90'dan başlayan faiz oranıyla kullanabilecek .

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum - Etso Başkanı Yücelik'ten Bankalara Sitem Vakıfbank'la Kredi Sözleşmesi İmzaladı, Kredi Verilmemesinden Yakındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement