ERZURUM- Eli kanlı PKK'nın katlettiği 33 Yavi şehidi katliamın 29. yılında anıldı - Son Dakika
Güncel

ERZURUM- Eli kanlı PKK'nın katlettiği 33 Yavi şehidi katliamın 29. yılında anıldı

Erzurum'un Çat ilçesine bağlı Yavi Mahallesi'nde 29 yıl önce PKK'lı teröristlerce katledilen 5'i çocuk 33 sivil vatandaş, düzenlenen törenle anıldı.

25.10.2022 13:23  Güncelleme: 14:29

Erzurum'un Çat ilçesine bağlı Yavi Mahallesi'nde 29 yıl önce PKK'lı teröristlerce katledilen 5'i çocuk 33 sivil vatandaş, düzenlenen törenle anıldı.

Çat Kaymakamlığınca Yavi Şehitliği'nde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve saygı atışıyla başladı.

Erzurum Valisi Okay Memiş, programda yaptığı konuşmada, o yıllarda terör örgütünün katliamlarının yoğun şekilde olduğunu söyledi.

Devletin bütün gücünü ve imkanını terörle mücadelede kullandığını bildiren Memiş, bugün Cum"Bugün de sayın cumhurbaşkanımızın liderliğinde kahraman güvenlik güçlerimiz, aziz ve kahraman yüce Türk milleti sayesinde bugün terör örgütü tamamıyla bitme aşamasına geldi." dedi.

Memiş, vatandaşlar ile güvenlik güçlerinin ülkenin bölünmez bütünlüğü için görev yaptığını belirterek, şunları dile getirdi:

"Siviliyle askeriyle herkes bu görevi yapıyor. Buna müsaade etmeyeceğiz, kimse kusura bakmasın. Bu coğrafya çok zor bir coğrafya. Orta Doğu'da komşumuz kalmadı. Irak'ta devlet kalmadı, Suriye'de muhatabımız yok, Diğer taraflarda Ermenistan ve Yunanistan. Yani 100 yıldır. Osmanlı'dan sonra hala bu bölgede çatışmalar devam ediyor. Diğer tarafta Rusya- Ukrayna savaşı. Dolayısıyla biz millet olarak uyanık olmak zorundayız. Bizim başka kültür ve medeniyetlere ve devletlere karşı emperyalist bir amacımız yok. Türk milleti, Osmanlı Devleti ve diğer Türk Devletleri emperyalist duygularla hareket etmemiş. Önce kendini savunmuş, sonra medeniyet götürmüş. Devlet kararlılıkla bu mücadeleye hala devam ediyor ve devam da edeceğiz."

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise bugünlerin unutulmaması gerektiğini ve unutulursa yeniden tekrar edebileceğini kaydetti.

1970'li yıllarda Ermeni çetesi Asala'nın yurt dışında birçok elçiyi şehit ettiğini anlatan Sekmen, "Baktılar ki bu Türk insanını çok rahatsız ediyor. Bu sefer kurdukları maşa terör örgütü PKK ile bu işleri yapmaya başladılar. Yurt içinde ve yurt dışında güvenlik güçlerimizi şehit etmeye başladılar, vatandaşlarımızı katlettiler. İşte Yavi olayı da böyle bir olayın neticesinde vuku buldu." diye konuştu.

Sekmen, aynı oyunun devam ettiğini aktararak, şöyle devam etti:

" Ermeni örgütleri 1915'li yıllarda bu topraklarda aynı uygulamayı yapmışlardı. Türk, Kürt, Alevi ve Sunni olalım biz bir kardeşler topluluğuyuz ve milletiz. Millet olarak görüyoruz ki bize saldıranlar ve bu işi planlayanalar birilerinin maşaları. Zaten şu anda etrafımıza baktığımız zaman bir ateş çemberi. Yanı başımızda bir Yunan devleti bizimle mukayese etmek asla mümkün değil ama birileri kışkırtıyor. Başta cumhurbaşkanımız ve heyeti çok dikkatli bir şekilde çalışma yürütüyor. Bunun için güçlü ve ülkemizi her şeyiyle beraber geliştirmek zorundayız ki bunların oyununa gelmeyelim. Gençlerimize bugünleri hatırlamamızda fayda var. Bilmeliler ki su uyur, düşman uyumaz."

İl Müftüsü Şahin Yıldırım'ın dua ettiği, katılımcıların mezarlara karanfil bıraktığı programda, şehitlerin yakınları hüzünlü anlar yaşadı.

Törene, İl Emniyet Müdürü Levent Tuncer, İl Jandarma Komutanı Albay İlker Şimşek, Çat Kaymakamı Muhammet Serdar Erdoğan, AK Partİ İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar, Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

ERZURUM- Eli kanlı PKK\'nın katlettiği 33 Yavi şehidi katliamın 29. yılında anıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ERZURUM- Eli kanlı PKK'nın katlettiği 33 Yavi şehidi katliamın 29. yılında anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement