Erzurum - Mhp'li Zeki Ertugay Aday Olmayacağını Açıkladı - Son Dakika
Güncel

Erzurum - Mhp'li Zeki Ertugay Aday Olmayacağını Açıkladı

Erzurum - Mhp\'li Zeki Ertugay Aday Olmayacağını Açıkladı

MHP Erzurum Milletvekili Zeki Ertugay, 12 Haziran Günü Yapılacak Genel Seçimlerde Aday Olmayacağını Açıkladı.

11.03.2011 20:22

MHP Erzurum Milletvekili Zeki Ertugay, 12 Haziran günü yapılacak genel seçimlerde aday olmayacağını açıkladı. MHP'lilerden haklarını helal etmelerini isteyen Ertugay, ağlamaklı oldu.

Atatürk Üniversitesinde Rektör Yardımcısı ve Ziraat Fakültesi Dekanıyken istifa ederek Doğru Yol Partisi'ne (DYP) giren Zeki Ertugay, 1995 yılındaki seçimlerden Erzurum Milletvekili olarak çıktı. 1999 yılında yapılan seçimlerinde aynı partiden ikinci kez seçilen Ertugay, daha sonra bir süre bağımsız kaldı ve ardından MHP saflarına katıldı. 2007 seçimlerinde bu kez MHP'den Erzurum milletvekili olarak TBMM'ye giren Ertugay, MHP İl Başkanlığında bugün (11 Mart) düzenlediği basın toplantısında 12 Haziran seçimlerde aday olmayacağını bildirdi. MHP İl Başkanı Zekai Kaya ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Milletvekili Zeki Ertugay, yeniden aday olmamasının şahsi bir karar olduğunu ifade etti. Teşkilattaki gençlerin önünü açmak için seçimlere katılmayacağını anlatan Ertugay, siyasetin içerisinde bulunmaya devam edeceğini söyledi. Zeki Ertugay, "Bu dönem milletvekili adayı olmayacağım. Bu kararımı çok önceden aldığımı özellikle belirtmek istiyorum. Aile çevrem biliyordu ama dönem sonunu bekledim. Bunun sebebi birlikte yol yürüyüp mücadele ettiğim, çalıştığım arkadaşlarımız ve Erzurum'la ilgili hizmetlerle ilgili zaafiyetin ve herhangi bir problemin ortaya çıkmamasıydı. Bundan sonra da siyasete ve hizmete devam edeceğim" diye konuştu.

SESİ TİTREDİ

Çok sayıda partilinin izlediği toplantıda 'helallik' dileğinde bulunurken ağlamaklı olan Zeki Ertugay, "İşin tadında ve ölçüsünde yapılması gerektiğine inandığım için bu kararı verdim. Daha fazla hizmet edeceklerine inandığım, genç ekibin ve arkadaşlarımızın önünü açmak için bu kararı aldım. Üç dönemdir vekillik yapıyorum. Hakkınızı helal edin. Sesimin titremesini mazur görün çünkü bu belkide son cümledir" dedi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum - Mhp'li Zeki Ertugay Aday Olmayacağını Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement