Eş Durumu Atamada '3 Yıl Şartı' Kalktı - Son Dakika
Güncel

Eş Durumu Atamada '3 Yıl Şartı' Kalktı

Eş Durumu Atamada \'3 Yıl Şartı\' Kalktı

Memur Sen Şanlıurfa İl Temsilcisi İbrahim Coşkun, eş durumu atamada 3 yıl şartının kaldırıldığını açıkladı.

27.08.2015 11:37

Şanlıurfa'da Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitimi Bir Sen Şube Başkanı İbrahim Coşkun, memurların eş durumu yer değiştirmelerinde; memur olmayan eş yönünden son üç yıl kesintisiz sigortalı olma şartının Resmi Gazete'de yayımlanarak kaldırıldığını açıkladı.

Coşkun yaptığı açıklamasında düzenlemenin kendi sendikalarının mücadelesi sonucu elde edilmiş bir başarı olduğunu sözlerine ekleyerek şu ifadelerine yer verdi: "Eğitim-Bir-Sen'in kararlı mücadelesi sonucunda, memurların eş durumu yer değiştirmelerinde memur olmayan eş yönünden son üç kesintisiz sigortalı olma şartı Resmi Gazete'de yayımlanarak kaldırıldı.

Memur-Sen Konfederasyonu tarafından yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinin daha ilk gününde bu konuda kamu işveren tarafıyla mutabakata varılmış bu sorun fiilen çözülmüştü. Söz konusu mutabakatın gereği olarak, bugün Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle kesintisiz üç yıl sigortalılık şartı, son iki yıl içinde 360 gün sigortalı olmak şeklinde değiştirildi.

25.08.2015 tarihli ve 29456 sayılı Resmi Gazetede yer alan yönetmelik değişikliğiyle Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğin 14 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan "kesintisiz son üç yıl" ibareleri "başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içinde 360 gün" olarak değiştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmene Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde de eş durumu yer değiştirmelerde bahsi geçen çerçeve yönetmeliğe doğrudan atıf bulunduğundan söz konusu değişiklik öğretmenlerimiz yönünden de doğrudan hüküm ifade edecektir."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Eş Durumu Atamada '3 Yıl Şartı' Kalktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement