Esgin Bursa'ya Dünyadan Hasta Taşıyacağız - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Esgin Bursa'ya Dünyadan Hasta Taşıyacağız

Esgin Bursa\'ya Dünyadan Hasta Taşıyacağız
16.03.2012 00:40  Güncelleme: 00:38

Bursa Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Dr. Mustafa Esgin Bursa'nın sağlık turizminin başkenti olabilecek bir kapasiteye sahip olduğunu söyledi.

Has Parti Bursa İl Başkanlığı'nın etkinliğinde konuşan Esgin sağlık turizminde Türkiye'nin dünyanın çok gerisinde kaldığını söyleyerek bu alanda büyük bir pazar bulunduğuna dikkat çekti.

Bursa'nın uzman doktor, teknoloji, kaplıca imkanlarıyla sağlık turizmine öncülük edebileceğini ifade eden Esgin "4 bin doktor ve 16 bin sağlık personelimizle biz bu işi taşıyabiliriz" dedi.

Sağlık turizminin bir devlet politikası olması gerektiğini söyleyen Esgin "Devletimiz bu sektörü desteklemeli, fakat işlevi sivil toplum kuruluşları sürdürmeli. Kent dinamiklerinin bu yönde bir temayülü var" dedi.

Esgin konuşmasında Bursa'ya uçakla ulaşım imkanının en başlıca ihtiyaçlardan olduğunu söyleyerek bu sorunun en kısa sürede çözüme kavuşturulmasını dilediklerini açıkladı.

Dernek olarak yurtdışında "Sağlığınız Bursa kadar yakın" sloganlarıyla tanıtma faaliyeti göstereceklerini anlatan Esgin sözlerini şöyle sürdü: "Başka ülkelerden uçakla hasta nakledeceğiz. Anlaşmalarımızı ilgili ülkelerin sosyal güvenlik kurumları ile gerçekleştireceğiz. 1 saatte Macaristan'dan hastayı Bursa'ya nakledebiliriz. Eskiden Türkiye'den ABD'ye kalp ameliyatı olmaya gidiliyordu. Böylece Bursa'yı sağlık turizminin başkenti yapmayı hedefliyoruz. "

Konuya ilişkin katkıda bulunan Has Parti Bursa İl Başkanı Ali Mollasalih de Bursa'nın eski zamanlardan kalma hastaneleri, kaplıcaları ve şifa merkezleriyle sağlıkta tarihi bir misyonunun da bulunduğunu söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Esgin Bursa'ya Dünyadan Hasta Taşıyacağız - Son Dakika


Advertisement