Eski Komiser Yardımcısı Ahmet Okuducu'ya 10 Yıl Hapis - Son Dakika
Güncel

Eski Komiser Yardımcısı Ahmet Okuducu'ya 10 Yıl Hapis

Eski Komiser Yardımcısı Ahmet Okuducu\'ya 10 Yıl Hapis

Limter-İş Sendikası Eğitim Uzmanı Süleyman Yeter'in 7 Mart 1999 yılında işkenceyle öldürülmesinden sorumlu tutulan ve 2000 yılından bu yana kırmızı bültenle aranıp, geçtiğimiz Haziran ayında yakalanarak tutuklanan eski komiser yardımcısı Ahmet...

22.10.2013 17:24

Limter-İş Sendikası Eğitim Uzmanı Süleyman Yeter'in 7 Mart 1999 yılında işkenceyle öldürülmesinden sorumlu tutulan ve 2000 yılından bu yana kırmızı bültenle aranıp, geçtiğimiz Haziran ayında yakalanarak tutuklanan eski komiser yardımcısı Ahmet Okuducu 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık eski komiser yardımcısı Ahmet Okuducu, maktul Süleyman Yeter'in ağabeyi Mustafa Yeter ve Yeter ailesini temsil eden 20 avukat hazır bulundu.

Tutuklu sanık Ahmet Okuducu hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini söyleyerek, "Suç tarihinde ben maktulün üst düzey yöneticisi olduğu örgüte bakan bölümde değildim. Maktulü ben sorgulamadım. Süleyman Yeter daha önce TİM-4 tarafından sorgulanmış ve kendisine işkence yapıldığı iddiası ile şikayette bulunmuş. Ben o dönemde TİM-3 ekibindeydim. Beraatimi talep ediyorum" dedi.

Taraf avukatlarına son sözlerinin ardından mahkeme heyeti, davaya ilişkin kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, dönemin komiser yardımcısı Ahmet Okuducu'nun, hakkında mahkümiyet kararı kesinleşen Mehmet Yutar ile Süleyman Yeter'e işkence ettiklerini bu işkence sonucu Süleyman Yeter'in öldüğü belirtilerek sanığın suçu işlediği sabit olduğundan, Ahmet Okuducu'ya 10 yıl hapis cezası verildi. Mahkeme sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Duruşmanın ardından maktül Süleyman Yeter'in avukatları adliyenin karşısındaki alanda basın açıklaması yaptı.

Avukat İbrahim Ergün verilen cezanın bugünkü yargı pratiği içerisinde anlamlı olsa da işkence suçları açısından caydırıcı ve vicdanları dindirici bir sonuç olmadığını söyleyerek, "Kabul edilebilir bir ceza değildir. İnsanların küçücük suçlardan müebbet hapis cezaları aldığı bir ülkede insanları işkencede öldüren bir kişinin 10 yıl gibi hafif bir ceza alması kabul edilebilir bir durum değildir. Bu nedenle verilen kararı temyiz edeceğiz" dedi.

Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kamber Saygılı sonucun vicdan yaralayıcı olduğunu ifade ederek, "Katil 10 yılla cezalandırıldı. Fakat öldürülen bir insan var. Bunu karşılığı adli makamlarda bu olmamalıdır. Katilin bunlarla sınırlı olmadığını, Tim 4 ve Emniyet Müdürlüğü'nün de bundan sorumlu olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla bunlarında yargılanması gerektiği inancındayız"dedi.

Açıklamaların ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eski Komiser Yardımcısı Ahmet Okuducu'ya 10 Yıl Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement