Eski Milletvekili Gözaltında - Son Dakika
Güncel

Eski Milletvekili Gözaltında

Eski Milletvekili Gözaltında

Eski Vekil 'Tarihi Eser Kaçakçılığı' Nedeniyle Gözaltına Alındı.

29.12.2010 13:28  Güncelleme: 14:00

BURSA'da jandarmanın düzenlediği 'tarihi eser kaçakçılığı' operasyonunda, Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'un eşi Gamze Uygun'un yanı sıra DSP Bursa eski Milletvekili Hayati Korkmaz da gözaltına alındı.

Gözaltında tutulan 20 kişinin cuma günü adliyeye çıkartılması bekleniyor.

Bursa'da Jandarma Komutanlığı'na bağlı Osmangazi İlçe Jandarma Komutanlığı'nın, tarihi eser kaçakçılığına yönelik olarak geçen Mart ayında başlattığı teknik ve fiziki takip sonucu, dün eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda kurduğu menajerlik şirketi ile tartışılan Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'un ayrı yaşadığı eşi Gamze Uygun ile DSP'den Bursa'da 21'inci dönem milletvekili olan, daha sonra Bulgaristan'ın Fahri Konsolosu olarak görev yapan Hayati Korkmaz'ın da bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı.

İfadeleri alınan 10 şüpheli savcının talimatı ile serbest bırakılırken, evinde ruhsatlı tabancaya ait mermi bulunan Gamze Uygun ve Hayati Korkmaz'ın da aralarında bulunduğu 20 kişinin sorgulaması sürüyor. Evlerinde yapılan aramalarda tarihi eserler ve detektörler bulunan şüphelilerin cuma günü adliyeye çıkartılacağı, gözaltı sayısının daha da artacağı belirtildi.

Olayla ilgili soruşturma Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nca sürdürülüyor.

Nail KAHRAMAN- Hüseyin TÜCCAR/BURSA, DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eski Milletvekili Gözaltında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement