Eski Rektör Teziç: Öğretim Aksamayacak - Son Dakika
Güncel

Eski Rektör Teziç: Öğretim Aksamayacak

Eski Rektör Teziç: Öğretim Aksamayacak

Galatasaray Üniversitesi eski rektörlerinden Erdoğan Teziç, yanan Galatasaray Üniversitesi binasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

23.01.2013 16:02  Güncelleme: 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray Üniversitesi eski rektörlerinden ve YÖK eski Başkanı Erdoğan Teziç, yanan Galatasaray Üniversitesi binasıyla ilgili olarak "Burası bir eğitim kurumu, eğitim kurumu olarak varlığını devam ettirecektir. Önümüzdeki günlerde de eğitime başlayacaktır" dedi.

Yanan üniversite binasında incelemede bulunan Teziç, şunları söyledi:

"Binanın en üst katında büyük tahribat var. Alt katlarda odaların ve kitapların bir kısmının tahrip olduğunu tespit ettiler. Biz zamanında bu yerleşim yerinin karşısındaki arazide bütün öğrencilerin ders görecekleri mekanları oluşturmuştuk. Orada her donanım var. Hatta bazı mekanların oraya taşınması konusunda çalışmalar yapılıyor. Önümüzdeki pazartesinden itibaren öğretim aksamadan devam edecektir. Öğretim üyelerimiz odaları paylaşacaktır. Özellikle tahribatın olmadığı mekanlarda bu gidip gelme, öğrencilerle buluşma olanakları aksatılmayacak buna özen gösteriyoruz. Amaç öğretiminin aksamaması. Kötümserliğe kapılmanın da bir anlamı yok. Sene sonuna mezun olacak öğrenciler var. Onların bir aksamaya uğramadan işlemlerinin tamamlanması gerekiyor. Bunların hepsi bugün arkadaşlarımız tarafından enine boyuna görüşüldü ve gerekli tedbirler alındı."

'ELEKTRİK TESİSATININ BELLİ ARALIKLARLA DENETLENMESİNDE FAYDA VAR'

"Yangında ihmal var mı?" şeklinde bir soruya Teziç, "Onu bilemem bunlar teknik konu ama bu tür binaların elektrik tesisatının belli aralıklarla denetlenmesinden fayda var. Yetkililer sabaha kadar gerekli çalışmaları yaptılar. Bizim en büyük endişemiz öğretimin aksamamasıdır" diye cevap verdi.

Öte yandan olay yeri inceleme ekibi ve itfaiye ekipleri çalışmalarına devam ederken, yanan tarihi binanın olduğu bahçede toplanan üniversitede görevli öğretim üyeleri ve öğrencilerde çalışmaları yakından takip ediyor.

'YANGINDAN ÖNCE SINAVA GİRDİM'

Galatasaray Üniversitesi Siyaset Bilimi 3. Sınıf öğrencisi Irmak Koyunseven, Tarihi binanın yanmasının sadece üniversitenin kaybı olmadığını tüm Türkiye'nin büyük bir kaybı olduğunu söyledi. Dün yangından önce binada sınava girdiğini söyleyen Koyunseven, "Ben çıktıktan yarım saat sonra yangın başlamış. Bizim fakültemizin olduğu binaydı. İlber Ortaylı hocamızın da 6 bin tane kopyasız yandığı yer bu bina" dedi. - İstanbul/ Beşiktas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eski Rektör Teziç: Öğretim Aksamayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement