Eskişehir'den Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'den Kısa Kısa

Tepebaşı Belediyesi Beldeevleri Türk Halk Müziği Kadınlar Korosu, şef Mehmet Özel yönetiminde Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde bir konser verdi.

27.01.2016 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tepebaşı Belediyesi Beldeevleri Türk Halk Müziği Kadınlar Korosu, şef Mehmet Özel yönetiminde Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde bir konser verdi.

Belediyeden yapılan açıklamada, konser sonunda bir konuşma yapan Başkan Ataç "Hanımlar sizi canı gönülden kutluyorum. Bu çalışmalarda Eskişehir kadınının cesareti, dayanışması, birlikte olma gücü, sosyalleşmesi, emek ve alın teri var, kutluyorum sizi. İnsanlarımız bu tür etkinliklerden keyif alıyor Eskişehir ciddi bir kültür kenti oldu" ifadelerini kullandı.

Konser sonunda Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, koroya çiçek verdi.

Karayollarına 400 ton tuz atıldı

Odunpazarı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Park Bahçeler Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından oluşturulan karla mücadele ekibi, çalışmalarına devam ediyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 400 personel ve 50 araçtan oluşan ekip, Odunpazarı bölgesinde kent ulaşımında aksaklıklar yaşanmaması için yaklaşık 400 ton tuz kullandı.

Üç vardiya halinde 24 saat kesintisiz çalışma sürdüren Odunpazarı Karla Mücadele ekibi vatandaşlardan gelen şikayetleri de değerlendirdiği bildirildi.

Uğur Mumcu Parkı'na yoğun ilgi

Odunpazarı Belediyesi gazeteci yazar Uğur Mumcu'nun anısına yaptığı park halk tarafından yoğun ilgi gördüğün bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, 23 Ocak'ta açılışı yapılan parkta, Uğur Mumcu'nun bombalı saldırıya uğradığı aracının sergilendiği kaydedildi.

Uğur Mumcu Parkı'nda 16 farklı şehirden gelen mermerlerle hazırlanan ve gazete kupürlerinden oluşan Uğur Mumcu Anıtı ile Mumcu'nun bombalı saldırıya uğradığı aracının sergilendiği anıt da bulunuyor.

Tepebaşı'nda bilgilendirme toplantıları devam ediyor

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, bilgilendirme toplantıları kapsamında Sütlüce ve Esentepe mahalleleri sakinleriyle bir araya geldi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Ataç ilk beldeevlerini 2001 yılında Fevzi Çakmak Mahallesi'nde açtıklarını belirtti.

Şu an 22 beldeevlerinin olduğunu anlatan Ataç, beldeevlerinde aile bütçesine katkıyı önemsediklerini belirterek "Kadınlarımızın yaptıkları her işin aile bütçesine katkı sağlaması hedefimiz. Beldeevlerine gitmeden önce kadınlarımızın yaşamı sıradandı, kadınlar üretken değildi. Şimdi beldeevine gelen kadınlar önce çocuklarının çeyizlerini yapar hale geldiler ve bir adım sonra daha fazlasını yaparak aile ekonomisine katkı sağlayacak duruma geldiler" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eskişehir'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement