Eskişehir'den Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'den Kısa Kısa

Eskişehir\'den Kısa Kısa

Eskişehir Bilim Deney Merkezi ve Sabancı Uzay Evi Yaz Atölyesinde eğitim alan çocuklar, 3 boyutlu yazıcılarda adlarının olduğu anahtarlık üretti.

07.09.2016 17:27

Eskişehir Bilim Deney Merkezi ve Sabancı Uzay Evi Yaz Atölyesinde eğitim alan çocuklar, 3 boyutlu yazıcılarda adlarının olduğu anahtarlık üretti.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bilim Deney Merkezi ve Sabancı Uzay Evi Yaz Atölyeleri kapsamında çocuklar, 3 boyutlu yazıcılar ve robot teknolojilerini içeren teknoloji avcıları atölyesinde kendi anahtarlıklarını üretti.

Geleceğin teknolojilerini yakından izleyen çocukların katıldığı, atölyede eğitmenler ilk gün 3 boyutlu yazıcı programlarını kullanmayı öğretti.

Eğitmenler eşliğinde 3 boyutlu tasarımlar hazırlayan çocuklar, daha sonra bilgisayarlarında kendi adlarının olduğu anahtarlıkları hazırladı.

Kırka Zeybeği ve zili kursu

Seyitgazi Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarında (SEYMEK) Kırka Zeybeği ve zili eğitimi verecek.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kırka Mahallesinin önemli değerlerinden birisi olan Kırka Zeybeği ve Zili'nin nesilden nesile devam etmesi için çalışmalarını sürdüren Seyitgazi Belediyesi mahallede meslek edindirme kursu açacak.

Kurban bayramında sonra açılacak kurslarla birlikte kültürel değerlerin yaşatılması ve dünyaya tanıtılması amaçlanırken her kesimden ve yaştan vatandaşların katılabileceği kursların sonunda özellikle ev hanımları zili atölyelerinde istihdam edilerek meslek sahibi olmaları sağlanacak.

- Ücretsiz kurban kesimi hizmeti

Tepebaşı Belediyesi, Kurban bayramında vatandaşlara ücretsiz kurban kesimi hizmeti verecek.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kurban bayramının 1. gününde, Uluönder Kapalı Pazaryeri'nde, saat 08.00-13.00 arasında kurbanlar Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından görevlendirilen veteriner hekimler gözetiminde ücretsiz kestirilebilecek.

Kurban kesimi için bekleyen vatandaşlara Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce ikramlar yapılacak.

Tepebaşı Belediyesi, hayvan pazarından hayvanını getirmeye imkanı olmayan için ücretsiz servis hizmeti yapacak.

Zabıtalar Kurban Bayramı öncesi denetim

Tepebaşı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Kurban bayramı öncesinde ve bayram süresince denetimlerini sürdürecek.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, seyyarların satış yapmasına izin verilmeyeceğini belirten yetkililer, kurban kesim yerleri dışında da kesim yapılamayacağını bildirdi.

Kurban bayramının sorunsuz geçmesi için çaba harcayan yetkililer, vatandaşların karşılaşabilecekleri sorunlarla ilgili 3201414 veya 444 44 26 numaralı telefonlardan zabıta ekiplerine ulaşabileceklerini kaydetti.

"Umudun kıyısında" filmi Eskişehir'de çekilecek

Çekimlerine ekim ayında İstanbul'da başlanacak "Umudun kıyısında" adlı filmin büyük bölümü Tepebaşı Belediyesinde çekilecek.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, "Umudun kıyısında" isimli drama filminin yönetmeni Haydar Işık, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ı ziyaret ederek, çekecekleri film hakkında bilgi verdi.

Ataç, kabulünde, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Tepebaşı bölgesinde böyle bir filmin çekilecek olmasında duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eskişehir'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement