Eskişehir Direniş Forumundan Vanlı Depremzedeler İçin Eylem - Son Dakika
Güncel

Eskişehir Direniş Forumundan Vanlı Depremzedeler İçin Eylem

Eskişehir Direniş Forumundan Vanlı Depremzedeler İçin Eylem

Van'da Kanatlı Alışveriş Merkezi önünde toplanan Eskişehir Direniş Forumu üyeleri, yanlarında getirdikleri çadırı kurarak eylem yaptı.

10.10.2013 09:50  Güncelleme: 15:29

Hoşnudiye Mahallesi Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Caddesi'ndeki Kanatlı Alışveriş Merkezi önünde toplanan Direniş Forumu üyeleri, yanlarında getirdikleri çadırı kurdu. Gruptakiler, alışveriş merkezi önüne kurdukları çadırın yanına 'Vanlı depremzedeleri devlet evsiz bıraktı' yazılı pankart astı. Kısa süreli müzik dinletisinin ardından Eskişehir Direniş Forumları adına basın açıklamasını Lütfü Abravcı okudu.

Van'da yaşanan depremin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen depremzedelerin barınma sorunlarının hala giderilmediğini söyleyen Abravcı şöyle konuştu: "Devlet; beslenme, istihdam ve konut gibi insani yaşam haklarını Van depremzedelerine hala ulaştırmamış durumda. Yaşanan depremin mağduriyetini hala yaşayan depremzedeler bu sorunun çözümü için yaklaşık bir aydır açlık grevindedirler.

Bizler Eskişehir Direniş Forumları olarak Vanlı depremzedelerin onurlu direnişine sahip çıkıyoruz Açlık grevinde olan depremzedelerin kış mevsiminin de yaklaşmasıyla birlikte git gide soğuyan havalarda konteynır kentlerde ısınmanın sağlanması, banyo ve diğer ihtiyaçların giderilerek sağlık sorunlarının artmaması için kesilen elektriklerin verilmesi, eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla birlikte eğitimlerine devam edemeyen çocukların bir an önce yakınlarda bulunan okullara kayıtlarının kabul edilmesi veya daha önceki okullarına ulaşımlarının yetkililerce ücretsiz olarak sağlanması, aileler içinde baş gösteren psikolojik sorunların daha da büyümeden ailelere psikolojik yardımın acilen verilmesi, açlık grevindeki insanlarımızın bütün insani taleplerinin yerine getirilmesi bir insanlık görevidir.

Devleti bu görevi uygulamaya çağırıyoruz." Kurdukları çadırın önünde yaklaşık 3 saat süreyle bekleyen gruptakiler daha sonra çadırı toplayıp dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir Direniş Forumundan Vanlı Depremzedeler İçin Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement