Esnaf Yuntdağın da CHP’ye Dert Yandı - Son Dakika
Güncel

Esnaf Yuntdağın da CHP’ye Dert Yandı

Esnaf Yuntdağın da CHP’ye Dert Yandı

CHP Milletvekili Adayları Yuntdağlılar 5. Kültür Turizm Festivalinde Vatandaşlar İle Buluştu

16.05.2011 21:40  Güncelleme: 21:41

Festival sırasında kurulan halk pazarını ziyaret eden Milletvekili adayları ve partililer, CHP'li adayların çok çalışarak milletvekili sayılarını arttırmalarını, iktidarı AK parti'nin elinden alarak kendilerini çektikleri ekonomik zulümden kurtarmalarını istediler. Sattıkları 1 TL'lik ürünlerden evlerine ekmek götürebilmek için sabahın köründen, gecenin yarısına kadar çalıştıklarını, ancak müşterinin kendilerinden hiçbir şey alamadığından şikayet eden pazarcı esnafını dinleyen Parti İl sekreteri Ali Ercan;"Esnaf Festival kalabalık olur düşüncesiyle buraya akın etti. Tezgahını kurdu. Üç-beş mal satarız da, evimize ekmek götürürüz diye Yuntdağına geldiler.

Sattıkları ürünlerde çok pahalı değil. En ucuzu 50 krş. En pahalısı 10 TL. Ama daha hiç bir şey satamadıklarından bize dert yanıyorlar. Öğle yemeğini çıkaracak cirolarını yapamadıklarını söylüyorlar. Çünkü vatandaşta alım yapacak bütçe yok. Vatandaş Komşusunun arabası ile festivale gelmiş. Nasıl alış-veriş yapsın. Vatandaşta para yok para. Ondan Sonra da AKP'liler az önce çıkıp burada konuşmalar yapıyorlar. Ekonomi mükemmel. Vatandaş memnun diye. Kendileri çalıp kendileri söylüyorlar. Vatandaş diyor ki; 'Bize, emekçiye, çalışana, esnafa, vatandaşa soran yok … AKP'liler yanımıza gelip bir sürü şey anlatıyorlar. Oy dileniyorlar.

Bir sürü vaatlerde bulunuyorlar. Biz bunları daha önceki seçimlerde de onların ağzından dinlemiştik. Değişen hiçbir şey yok. Şimdi aynı nakaratı tekrarlıyorlar. Hep aynı nakarat. Gerisi boş. Siz CHP olarak çok sıkı çalışınki bir an önce bu iktidardan, bu milleti kurtarın. Bizi kurtarın. Verdiğiniz sözleri de tutun. Biz Kemal Kılıçdaroğluna güveniyoruz. Bu seçimde denenmeyeni deneyeceğiz. Ve oyumuzu CHP'ye atacağız. Ama verilen sözlerinde tutulmasını bekleyeceğiz. Takip edeceğiz.' Bu vatandaşın serzenişi. Bunları vatandaş diyor. Biz de onlara sözcülük ediyoruz. Vatandaş bıkmış. Vatandaş çözüm istiyor. " Dedi.

Özel "Esnafa vergi avantajı gelecek"

Vatandaşın ve Esnafın bu serzenişlerini İl sekreteri Ali Ercan ve esnafın ağzından dinleyen Milletvekili adayı Özgür Özel;" "Esnaf sıkıntı içerisinde. Esnaf işyerini çoğu zaman siftahsız kapamak sorunda kalıyor. Esnaf prim borçlarını, çektiği krediyi ödeyemiyor. CHP iktidarında esnaf rahat bir nefes alacak" dedi.CHP iktidarında, esnafa bir yıl boyunca ödediği vergi ve sigorta primi tutarında sıfır faizli kredi verileceğini de belirten Özgür Özel şöyle konuştu: "Esnafa vergi avantajı gelecek. Esnafın gelir vergisi oranını 5 puan azaltacağız. Esnafın giderlerinin vergiden düşülebilmesini sağlayacağız. Kefalet Kooperatifleri'nin kredi miktarını artıracağız. Esnafa Halkbank'la düşük faizli kredi vereceğiz.

Bağ-Kur'a borcu olan esnafı da sağlık Hizmetlerinden yararlandıracağız. Emeklinin maaşını yükseltecek, intibak yasasını çıkartacağız. Esnaf teşviklerle büyüyecek. Esnafın kurduğu satın alma, pazarlama, lojistik gibi kümelenme şirketlerine vergi indirimleri sağlayacağız. Yerli üretimi teşvik edecek, kamu alımlarında yerli ara mallarla üretilmiş ürünleri tercih edeceğiz." CHP Adayı Özgür Özel pazarların korunarak, halkın ucuz mal aldığı pazarların güçlendirileceğini kaydetti.

Kaplan "İntibak yasası kurtuluş olacak"

Sosyal Güvenlik Kurumunun(SGK) daha aktif hale getirilerek esnafın destekleneceğini de ifade eden Milletvekili adayı Hasan Cahit Kaplan İse; " Her zaman esnafın ve emekçinin yanında olan partimizin iktidarında SGK daha aktif bir yapıya kavuşturulacak ve esnafımızı destekleyecektir. Bağ-Kur'a borcu olan esnaflarımız sağlık hizmetlerinden yararlandırılacaktır. Emeklilerimizin maaşlarını yükseltecek olan intibak yasası çıkartacağız." İntibak yasası kurtuluş olacak." şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Esnaf Yuntdağın da CHP’ye Dert Yandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement