Evde Kaçak Yapılan Rakıyla Ölümde, Sanığa 'İyi Hal' İndirimi - Son Dakika
Güncel

Evde Kaçak Yapılan Rakıyla Ölümde, Sanığa 'İyi Hal' İndirimi

Evde Kaçak Yapılan Rakıyla Ölümde, Sanığa \'İyi Hal\' İndirimi

Manisa'nın Ahmetli İlçesi'nde, kaçak imal ettiği rakıyla 59 yaşındaki Abdülkerim Soyalan'ın ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan Deniz K., müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

01.03.2016 16:30

Manisa'nın Ahmetli İlçesi'nde, kaçak imal ettiği rakıyla 59 yaşındaki Abdülkerim Soyalan'ın ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan Deniz K., müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ceza sanığın iyi hali nedeniyle 16 yıl 8 ay hapse çevrildi. Diğer sanık Hüseyin İ., ise delil yetersizliğinden beraat etti.

İzmir'in Buca İlçesi'nde oturan ve Manisa'nın Ahmetli İlçesi'nde kayınbiraderi ile yan yana evleri bulunan Abdülkerim Soyalan, 31 Mart 2014 tarihinde buraya ziyarete gitti. 10 yıldır kalp hastası olan ve by-pass ameliyatı geçiren Soyalan, 6 Nisan 2014'te bu bölgedeki kasap Deniz K.'dan, 5 litrelik su şişesi içinde, evde kaçak imal edilen rakı aldı. Bunun yarısını kayınbiraderine veren Abdülkerim Soyalan, evde kimse yokken rakıyı içti. Rahatsızlanan Soyalan, İzmir'deki eşi Gülümser Soyalan'ı telefonla arayıp, "Midem bulanıyor" dedi. Daha sonra kayınbiraderi tarafından hastaneye kaldırılan Soyalan, üç gün sonra yaşamını yitirdi. İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopside, Abdülkerim Soyalan'ın içtiği rakıdaki yüksek orandaki metanolden dolayı zehirlenerek öldüğü belirtildi.

İzmir'de avukat Özer Kırca'nın bürosunda çalışan Gülümser Soyalan, Cumhuriyet Savcılığı'na başvurup, eşi Abdülkerim Soyalan'ın ölümüne neden olan kişilerden şikayetçi oldu. Soyalan'ın suç duyurusunda bulunmasının ardından olayı soruşturan Ahmetli'de de yetkili olan Turgutlu Cumhuriyet Savcılığı, sahte rakıyı üreten Hüseyin İ. ile bunu satan kasap Deniz K. hakkında, 'taksirle ölüme neden olmak' suçundan 3 ila 6'şar yıl hapis cezası istemiyle Asliye Ceza Mahkemesinde dava açtı.

Gülümser Soyalan'ın avukatı olayda 'olası kasıt' bulunduğunu, sanıkların bu suçtan yargılanmaları gerektiğini belirtti. Bu nedenle görevsizlik kararı verilmesini, dosyanın Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesini talep etti. 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Aziz Güven, avukatın talebini yerinde görüp, görevsizlik kararı verdi, sanıkların suçunun 'olası kastla adam öldürme' kapsamında olduğunu belirtip dosyayı Manisa Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

Manisa Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşmaya müebbet hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan sanıklardan kasap Deniz K. ve Hüseyin İ., katılmazken avukatları ile ölen Abdülkerim Soyalan'ın eşi Gülümser Soyalan ve avukatı Özer Kırca katıldı. Her iki sanığın avukatı müvekkilerinin suçsuz oluduğunu belirtip beraatini talep etti. Avukat Özer Kırca ise sanıkların cezalandırılmasını ve tutuklamasını istedi. Mahkeme sanıklardan Deniz K.'ya, önce mübbet, ardından duruşmalardaki iyi hali nedeniyle 16 yıl 8 ay veza verdi. Diğer sanık Hüseyin İ., ise delil yetersizliğinden beraat etti. Mahhkeme ceza alan sanığa, dosyasının Yargıtay'da uzun süre temyizde bekleyeceği gerekçesiyle tutuklanmasına gerek duymadı. Ceza alan sanığın avukatı kararı temyiz edeceklerini belirtti.

Ölen Abdülkerim Soyalan'ın eşi Gülümser Soyalan'ın avukatı, ceza alan sanığa tazminat davası da açacaklarını belirtti. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Evde Kaçak Yapılan Rakıyla Ölümde, Sanığa 'İyi Hal' İndirimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement