Evinin ve İşyerinin Yıkılışını Gözyaşlarıyla İzledi - Son Dakika
Güncel

Evinin ve İşyerinin Yıkılışını Gözyaşlarıyla İzledi

Evinin ve İşyerinin Yıkılışını Gözyaşlarıyla İzledi

Mersin'in Silifke İlçesi'nde Musa Duran Sıralı, hazine arazisi üzerine yaptırdığı tek katlı işyeri ile ev olarak kullandığı binanın yıkılmasını, gözyaşı dökerek çaresizlik içinde izledi.

20.07.2011 11:55

Mersin'in Silifke İlçesi'nde Musa Duran Sıralı, hazine arazisi üzerine yaptırdığı tek katlı işyeri ile ev olarak kullandığı binanın yıkılmasını, gözyaşı dökerek çaresizlik içinde izledi.

Silifke Belediyesi İmar ve Fen İşleri Müdürlüğü'nün incelemesi sonrası Mukaddem Mahallesi 303'üncü sokakta hazine arazisi üzerine yapılan tek katlı binanın kaçak olduğu gerekçesiyle yıkımına karar verildi. Yıkım kararı ile birlikte tebligat yapılarak evin boşaltılması istendi. Tebligatların ulaşması ile harekete geçen ekipler, polisin geniş güvenlik önlemleri altında yıkım kararı alınan ve aynı zamanda Göksu FM Radyosu'nun yayınını yaptığı müstakil eve geldi. Binanın yıkımı sırasında gözyaşları sel olurken, kepçeyle evleri yıkılan Göksu FM Radyosu'nun Yönetim Kurulu Başkanı 52 yaşındaki Musa Duran Sıralı, baygınlık geçirdi. Silifke Belediyesi yıkım ekipleri ve polis ekipleri, geniş güvenlik önlemleri altında binayı yıkarken radyo yayınına son verdi.

Sıralı, yıkım ekiplerine tepki gösterirken, sinir krizi geçip feryat ederken eşi üç çocuk annesi 45 yaşındaki Fatma Sıralı ile polis memurları kendisini teselli etmeye çaba gösterdi. Evi ve iş erinin kepçeyle yıkılması sırasında bayılan Sıralı, yerde uzun süre sinir krizleri geçirirken, olay yerinde hazır bekleyen 112 Acil Servis ekiplerinin müdahalesi ile kendisine sakinleştirici iğne yapıldı. Göksu Fm Radyosu'nun da yayınını yaptığı evde yaşamlarını sürdürdüklerini gözyaşları içinde anlatan Musa Duran Sıralı, "Her gün sabah radyomuzda İstiklal Marşımızla birlikte yayınımıza 'Merhaba' deriz. Akdeniz Bölgesi'nin en iyi radyosu seçildik. Türkiye genelinde Göksu FM Radyosu'nu iyi bir yerlere getirerek Silifkemizin adını en iyi şekilde duyurduk. Radyomuzda siyasetten, spora, magazinin ve bürokrasinin önemli isimlerini ağırladık. Silifke için çalıştık. 14 yıla çok şeyler sığdırdık. Bizim kimseye bir kötülüğümüz olmadı" dedi.

Sıralı, üç çocuğuyla birlikte dışarıda kaldığını belirtti. Sıralı, "Suçumuz nedir hırsızlık mı yaptık. Ne yapalım dağa mı çıkalım. Çoluk çocuk dışarıda kaldık. Nereye gideceğiz. Gelip evimizi yıktılar. Perişan olduk. Gelip halimizi görsünler. Her şey Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar'ın başının altından çıktı. Dışarıda kaldık, ne yapacağız ne edeceğiz bilemiyorum. Her tarafı yerle bir ettiler. Biz memleketini, bayrağını ve ülkesini seven insanlarız. Bu yapılanlar bize reva mı? Bize resmen terörist muamelesi yapıldı. Bu haksızlığı hiçbir zaman hak etmedik. İyi bir idareci yıkıcı değil, yapıcı olmalıdır" diye konuştu. - Mersin/ Silifke

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Evinin ve İşyerinin Yıkılışını Gözyaşlarıyla İzledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement