Evrensel Değerleri Çocuklara Aşılama Projesi - Son Dakika
Güncel

Evrensel Değerleri Çocuklara Aşılama Projesi

Evrensel Değerleri Çocuklara Aşılama Projesi

Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 'Değerler Eğitimi' projesi ile anaokullarından liselere kadar tüm öğrencilere saygı, sevgi, adalet duygusu, çalışkanlık, disiplin gibi evrensel, insani değerler de aşılanacak.

05.08.2011 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 'Değerler Eğitimi' projesi ile anaokullarından liselere kadar tüm öğrencilere saygı, sevgi, adalet duygusu, çalışkanlık, disiplin gibi evrensel, insani değerler de aşılanacak.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Eğitim Fakültesi işbirliği ile 2011- 2012 eğitim ve öğretim yılından itibaren Türkiye'de alanında ilk kez uygulamaya konulacak olan 'Değerler Eğitimi' projesinin tanıtımı Antalya Valiliği'nde yapıldı. Proje tanıtımına Vali Ahmet Altıparmak, AÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mimar Türkkahraman, Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, projenin okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim komisyonlarına başkanlık edecek olan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Karakaş ve kitaplarını hazırlayan eğitim fakültesi öğretim üyeleri ile öğretmenler katıldı.

'Okul Öncesi', 'İlköğretim' ve 'Ortaöğretim' olmak üzere hazırlanan üç farklı Değerler Eğitimi kitapları okullardaki bütün öğretmenlere dağıtılacak. Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ın tavsiyesi üzerine hazırlanan proje kapsamında, bütün insanlığa ait ve toplumla birarada olmanın vazgeçilmez koşulları olan değerlerin yeniden yaratılması, içselleştirilmesi, özgür düşünebilen bireylerin yetiştirilmesi, daha uygar ve bilinçli toplum oluşturulması amaçlanıyor. Okullarda normal eğitim ve öğretimin dışındaki hazırlanan kitaplar doğrultusunda öğrencilere evrensel değerler olarak kabul gören sorumluluk, saygı, sevgi, yardımlaşma ve işbirliği, iyilik ve hoşgörü, barış ve özgüven konularında sınıf ve okul içi etkinliklerle farkındalık oluşturulması hedefleniyor.

Projenin fikir sahibi Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, topluma aslında en çok zarar verenlerin okumamış cahiller değil, okumuş merhametsiz kişiler olduğunu söyledi. Antalya'nın eğitimde çok önemli bir noktada olduğunu faka henüz yeterli olmadığını anlatan Vali Altıparmak, okumuşların daha fazla merhametli olmaları, bilgi, güç ve paranın insanlık adına daha iyi şekilde kullanılması açısından evrensel değerlere sahip nesillerin yetişmesinin büyük önemi olduğunu kaydetti. Aile kavramının önemine de değinen Vali Altıparmak, bu çalışma ile öğrencilerin saygı, sevgi, adalet duygusu, çalışkanlık, disiplin gibi evrensel, insani değerlerin sahibi olacaklarını dile getirdi.

Projenin Türkiye'ye örnek olacağını belirten Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ise üç ayrı komisyon oluşturularak, 25 bin kitap bastırıldığını ve yeni eğitim ve öğretim yılından itibaren AÜ Eğitim Fakültesi işbirliği ile tüm okullarda projenin başlatılacağını ifade etti.

Tanıtım toplantısında, kitapların hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlere de Vali Altıparmak tarafından teşekkür belgesi verildi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Evrensel Değerleri Çocuklara Aşılama Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement