Expo 2016 Antalya'da "Alman Birlik Günü" Resepsiyonu - Son Dakika
Güncel

Expo 2016 Antalya'da "Alman Birlik Günü" Resepsiyonu

Expo 2016 Antalya\'da "Alman Birlik Günü" Resepsiyonu

Almanya'nın Antalya Konsolosluğu, Almanya'nın yeniden birleşmesinin 26'ncı yıldönümü dolayısıyla EXPO 2016 Antalya'da Alman Birlik Günü resepsiyonu verdi.

03.10.2016 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın Antalya Konsolosluğu, Almanya'nın yeniden birleşmesinin 26'ncı yıldönümü dolayısıyla EXPO 2016 Antalya'da Alman Birlik Günü resepsiyonu verdi.

EXPO 2016 Antalya Ajansından yapılan yazılı açıklamaya göre; 3 Ekim 1990'da eski Almanya Demokratik Cumhuriyeti (Doğu Almanya) topraklarının Almanya Federal Cumhuriyeti'nin (Batı Almanya) topraklarına dahil olmasıyla gerçekleşen yeniden birleşmenin 26'ncı yıldönümü dolayısıyla Almanya'nın Antalya Konsolosluğu tarafından bir resepsiyon verildi.

EXPO 2016 Antalya sergi alanında yer alan Alman bahçesinde gerçekleştirilen resepsiyon, Alman ve Türk milli marşlarının çalınmasıyla başladı.

Resepsiyonda konuşan Almanya'nın Antalya Konsolosu Martin Vetter, EXPO'ların insanların bir araya gelmesi için çok güzel etkinlikler olduğunu kaydetti. EXPO 2016 Antalya için çalışan herkese teşekkür eden Vetter, konuşmasına şöyle devam etti:

"Sevgili EXPO ailesi, bugün Berlin Duvarı'nın yıkılışı ve Almanya'nın yeniden birleşmesinin 26'ncı yıldönümü. Bugün insanlar, milletler arasındaki farklılıkları ve yanlış anlaşılmaları önlemek her zamankinden daha önemli. Bu yanlış anlaşılmalar krizlere ve bu krizler de savaşlara neden oluyor. İnsanların birbirleriyle konuşması, birbirlerini küçük görmemesi de önemli. Bunun için EXPO'lar çok uygun yerler ve burada da bunu görebiliyoruz. Burada farklı milletlerden insanlar bir araya gelebiliyor, konuşuyor ve birlikte eğleniyor."

Vetter, konuşmasını, "15 Temmuz şehitlerini anıyor ve Türkiye'nin yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum." sözleriyle tamamladı.

Resepsiyon müzik dinletisiyle sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Expo 2016 Antalya'da 'Alman Birlik Günü' Resepsiyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement