Facebook'ta Tanıştığı Börekçiye Kaçmış

Adana'da Kaybolan Ebru, Biga'da Bulundu.
Adana'da 20 gün önce ailesinin kayıp başvurusunda bulunduğu 17 yaşındaki Ebru Uzbilek, Çanakkale'nin Biga İlçesi'nde polisi kontrolü sırasında durdurulan bir takside bulundu.
Ebru'nun, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta tanıştığı, kendisinden 6 yaş büyük bir börekçiye kaçtığı ortaya çıktı. Ebrunun ABD'den gelen babası ve babaannesi haberi katıldıkları televizyon programında aldı.
Biga İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin bu sabah saat 05.00 sıralarında yaptığı rutin kontrolleri sırasında durdurulan taksideki biri kadın, ikisi erkek, üç müşterinin kimlik sorgulamaları yapıldı. Taksideki kızın Adana'nın Seyhan İlçesi'nde 4 Eylül'de kayboyan Ebru Uzbilek olduğu anlaşıldı. Ebru'nun, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta tanıştığı ve Biga'da bir börekçide çalışan 23 yaşındaki Ünal Çakmak'ın yanına kaçtığı ortaya çıktı. Takside bulunan börekçi Ünal Çakmak ve adı açıklanmayan arkadaşı da gözaltına alınıp polis merkezine götürüldü.
Ebru ile 20 gündür bekar evinde kalan sevgilisi Ünal Çakmak ve arkadaşı sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Ebru Uzbilek'in ise ifadesinde kendi isteğiyle Biga'ya geldiğini ve ailesine dönmek istemediğini söylediği öğrenildi.
Bu arada, bir televizyon kanalındaki rogramda, canlı yayındayken kızlarının bulunduğu haberini alan baba Rüstem Uzbilek ile babaanne Sıdıka Uzbilek de İstanbul'dan Biga'ya doğru yola çıktı.
Adana'nın Barış Mahallesi'nde, anne ve babasının 13 yıl önce boşanması nedeniyle, kardeşi 15 yaşındaki Merveile birlikte babaannesi 67 yaşındaki Sıdıka Uzbilek'in yanında yaşayan Ebru Uzbilek, 4 Eylül'de 'Arkadaşıma gidiyorum' diyerek evden ayrıldıktan sonra izini kaybettirdi. Baba Rüstem Uzbilek, velayeti kendisinde olan kızını bulmak için oto tamircisi olarak çalıştığı ABD'den gelerek Adana'da savcılığa ve polise suç duyurusunda bulundu. Kimliğini dahi yanına almayan kızı Ebru'nun kandırılarak kaçırıldığını ileri süren Rüstem Uzbilek, hayatından endişe ettiğini söylemişti.