Fatih Kumkapı'daki 19 Restoran'a Yıldızlı Bayrak Verildi... - Son Dakika
Güncel

Fatih Kumkapı'daki 19 Restoran'a Yıldızlı Bayrak Verildi...

Fatih Kumkapı\'daki 19 Restoran\'a Yıldızlı Bayrak Verildi...

Fatih Belediyesi İle İstanbul Lokantacılar Odası Tarafından Belirli Koşulları Yerine Getiren Kumkapı'daki Lokantalara "Yıldızlı Bayrak" Verildi.

28.12.2010 17:52  Güncelleme: 17:53

Fatih belediyesi ile istanbul lokantacılar odası tarafından belirli koşulları yerine getiren kumkapı'daki lokantalara "yıldızlı bayrak" verildi.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Fatih'in Türk Mutfağı'na ait değerlerini ön plana çıkarmaya yönelik bu projede amaç, denetleme değil; iyiyi, kaliteliyi ödüllendirme, diğer firmaları da özendirmedir" dedi.

Kumkapı, Valentino Kartallar Restoran'da düzenlenen 'Yıldızlı Bayrak' dağıtım programına Fatih Kaymakamı Hasan Karakaş, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İstanbul Lokantacılar Odası Başkanı Sayit Karabağlı, Niyazibey Lokantaları Sahibi Niyazi Manav, Kumkapı Esnaflar Derneği Başkanı Kemal Duranoğlu ve Kumkapı esnafı katıldı.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, 'Yıldızlı Bayrak' projesinin dört sene önce hayata geçirildiğini belirterek, Mutfak kültürünün milleti oluşturan kültürel değerlerden biri olduğuna dikkat çekti.

Başkan Demir, turizmin merkezi olan Tarihi Yarımada'da bu değerlerin korunması gerektiğini belirterek, "Yıldızlı Bayrak Projesi"nin hijyen, gıda güvenliği, kalitesi, fiyat içeriği denetlenen lokantaların prestijini arttırmak gibi bir işlevinin de bulunduğunu anlattı. Projenin vatandaşa sağlıklı ürünler sunmak, lokantaların daha temiz ve hijyenik çalışmalarını sağlamak, tanımını yapmak, sınıflandırmada objektif kriterler koymak ve personele eğitim sağlamak gibi amaçları bulunmaktadır." dedi. Demir, vatandaşlara da lokantalarda yıldız aramaları önerisinde bulundu.

Fatih Kaymakamı Hasan Karakaş, son yıllarda Türkiye'de zihniyet devrimi yaşandığına dikkat çekerek, kentsel dönüşüm projeleriyle 30 yıldan daha az bir zaman dilimi içerisinde İstanbul'un çehresinde ciddi bir değişim beklediğini ifade etti. Tarihi Yarımada Fatih'te özellikle turizme yönelik hizmet eden lokantaların hijyen, kalite ve fiyatta bir istikrar sağlaması gerektiğine vurgu yaptı. Yerli ve yabancı turisti rahatsız ederek hanutçuluk yapanları da uyaran Karakaş, "Her şey para ile ölçülmemeli. İyi propaganda, iyi ağırlama, güler yüzlü hizmetin mutlaka geriye olumlu dönüşlerinin olacağını söyledi.

Toplantıya katılan İstanbul Lokantacılar Odası Başkanı Sayit Karabağlı da "Yıldızlı Bayrak" projesinin teşvik edici ve rekabeti arttırıcı bir çalışma olduğuna dikkat çekerek, lokantacıların eğitimi için belediye ile birlikte çalışma yapmaya da hazır olduklarını söyledi.

Törende projenin öncülüğünü yapan Niyazi Bey lokantalarının sahibi Niyazi Manav da, Yıldızlı Bayrak projesini hayata geçiren Fatih Belediyesi'ne ve gönüllü olarak bu projeye katılarak, eksiklerini tamamlayan esnafa teşekkür etti. Manav, merdiven altı gıda işi yapanları ciddi bir şekilde eleştirerek, lokantacılık işinin çok önemli olduğunu ve kişilerin vicdanlarına bırakılmaması gerektiğine dikkat çekti.

Kumkapı Esnaflar Derneği Başkanı Kemal Duranoğlu, Fatih Belediyesi'nin Eminönü ilçesini bünyesine katmasıyla birlikte iki senedir Kumkapı'nın daha da güçlendiğini ve kabuk değiştirdiğini belirtti. Duranoğlu, turist çekmenin çok ciddi bir çaba gerektiğini ve bunun için de 'Yıldızlı Bayrak' projesinin kendileri için büyük önem arz ettiğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından İstanbul Lokantacılar Odası Başkanı Sayit Karabağlı üç yıldız alan restoranlara, Fatih Kaymakamı Hasan Karakaş 4 yıldız alan restoranlara, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de Kumkapı'da tek 5 yıldız alan Kalamar Restoran'a Yıldızlı Bayrak ve belgesini verdi.

Birlikte çektirilen hatıra fotoğrafının ardından törene katılanlar Yıldızlı Bayrak alan lokantalardan getirilen yemeklerin tadına baktı. Kumkapı Müzisyenleri Orkestrası da mini bir konser verdi. Kumkapı Esnaflar Derneği Başkanı Kemal Duranoğlu, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'e bölgelerine hizmetlerinden dolayı bir teşekkür plaketi ve çiçek verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Fatih Kumkapı'daki 19 Restoran'a Yıldızlı Bayrak Verildi... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement