Festival Çarşıya Bereket Getirdi - Son Dakika
Güncel

Festival Çarşıya Bereket Getirdi

Festival Çarşıya Bereket Getirdi

BU yıl 472.'si düzenlenen Uluslararası Manisa Mesir Festivali, çarşıya ve Manisa esnafına da hareket getirdi.

24.03.2012 13:05

Eşi Şeyda Ergün ile birlikte bu hareketliliğe ortak olan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, sevgi yollarındaki sergileri gezdi, esnafa hayırlı işler diledi. Başkan Ergün'e teşekkürlerini sunan esnaflar da, Mesir'in kendilerine önemli bir katkı sağladığını, yaşanan hareketliliğin işlerine de olumlu etki yaptığını söyledi.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün; eşi Şeyda Ergün, Başkan Yardımcıları Mesut Bayram Laçalar, Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu, Sedat Cesurol, Funda Solak ve Belediye Meclis üyeleri ile birlikte kentte esnafı ve sevgi yollarındaki sergileri gezdi. Başkan Ergün ve beraberindekiler, ilk olarak Manisa Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'nin açtığı sergiyi inceledi. Milli Eğitim Şube Müdürü Reşat Palaz, Başkan Ergün'e sergiler hakkında bilgi verdi. Palaz, öğrencilerin sokağa 'Sanat Sokağı' adını verdiklerini belirtti. Okulun müzik bölümü öğrencilerinin konserini de dinleyen Başkan Ergün, öğrencilere başarı diledi. Resim bölümü öğrencileri de Başkan Ergün'ün portresini hediye etti. Öğrencileri emeklerinden dolayı tebrik eden Başkan Ergün, Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'nde öğrenim gören öğrencilerin yeteneklerinin gelecek için umut verici olduğunu ifade etti.

AKUT Sergisi Göz Doldurdu

Başkan Ergün ve beraberindekiler, daha sonra AKUT (Arama Kurtarma Derneği) Manisa biriminin Garanti Bankası ara sokağında açtığı sergiyi gezdi. AKUT Manisa Birim Başkanı Hakan Özcan, Başkan Ergün'e sergi hakkında bilgi verdi. Özcan, "Festival boyunca sergimiz açık olacak. Sergide hepsi kendi üyelerimize ait 62 eser bulunuyor. Pazar günü yapılacak olan kortej yürüyüşünde Bodrum, Seferihisar, Kuşadası, Sarıgöl gibi yerlerden 120 kişilik ekibimiz gelerek yürüyüşe katılacaktır. Bütün halkımızı bu sergiye bekliyoruz. Sergimiz Pazar gününe kadar açık kalacak" dedi. AKUT'un önemli bir misyonu yürüttüğünü belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, Manisa Belediyesi olarak katkı sağladıkları AKUT binasının da tamamlanmasıyla birlikte derneğin Manisa'da da aktif hale geleceğini söyledi.

Esnaflardan Başkan'a Teşekkür

Başkan Ergün daha sonra geçtiğimiz günlerde açılışı gerçekleştirilen Sükse adlı çocuk giyim mağazasını ziyaret etti. Açılışa şehir dışında olduğu için katılamadığını belirten Başkan Ergün, mağaza sahibi Yağnur İşçiler'e bol kazançlar temennisinde bulundu. Manisa Belediyesi önünden başlayarak Ulupark'a kadar devam eden kent gezisinde Başkan Ergün'e teşekkürlerini sunan esnaflar, Mesir'in kendilerine önemli bir katkı sağladığını, yaşanan hareketliliğin işlerine de olumlu etki yaptığını söyledi.

Hedef Canlı ve Hareketli Bir Manisa

Ulupark içinde açılan hediyelik eşya sergisini de gezen Başkan Ergün ve beraberindekiler, burada vatandaşların sorunlarını da dinledi. Çocuklara harçlık dağıtan ve bayanlarla sohbet eden Başkan Ergün, Manisa'daki canlılığın kendilerini de mutlu ettiğini ifade etti. Yalnızca dönemsel değil, her zaman Manisa'nın canlı kalması için çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Başkan Ergün, Manisa Belediyesi olarak bu doğrultuda düzenlemeler yaptıklarını söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Festival Çarşıya Bereket Getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement