Fethiye'de domates fiyatlarında düşüş - - Son Dakika
Güncel

Fethiye'de domates fiyatlarında düşüş -

Fethiye\'de domates fiyatlarında düşüş -

Fethiye'de seralarda yetiştirilen ve iç piyasaya sunulan domates, kilogramı 40-80 kuruştan satılmaya başlandı.

31.01.2014 20:36

Fethiye'de seralarda yetiştirilen ve iç piyasaya sunulan domates, kilogramı 40-80 kuruştan satılmaya başlandı.

Fethiye Batı Akdeniz Karaçulha Bölge Hali Birliği Müdürü Adem Atlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fethiye'deki seralarda yetiştirilen domatesin kilogramının 40-80 kuruştan satışa sunulduğunu kaydetti. Yurt dışına ihraç edilen domatesin fiyatının ise 1,50 liraya kadar çıktığına işaret eden Atlı, ilçede domatesin kasasının 1 liradan satışa sunulduğu yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

Atlı, hasat sonunda fiyatların düşük olmasının normal karşılandığını belirterek, "Bu dönemde halde ihracatlık domates fazla olmuyor. Sezonun sonu geldiğinden domateslerin kalitesi düştü. Bu yüzden fiyatlarda biraz düşme var ama bu normal. Büyük şehirlerde çok fazla domates satışı olmadığı söyleniyor. Bu nedenle fiyatlarda düşme mevcut" dedi.

- "Her şey arz ve talebe bağlı"

Atlı, Fethiye'nin Kumluova ve Karadere beldelerinde yetiştirilen domatesin Rusya'ya, ilçe merkezine yakın yerlerde yetiştirilen ve kalitesi biraz daha düşük olan domatesin ise Irak'a ihraç edildiğini anlattı.

Adem Atlı, "Her şey arz ve talebe bağlı. Fiyatlar, Rusya'ya çok domates giderse ya da iç piyasada talep artarsa yükselir. Ama artık Türkiye'nin birçok yerinde domates yetişiyor. Bu nedenle çok fazla mal gitmiyor" diye konuştu.

Domates komisyoncusu Behçet Yılmaz da satışlarının son dönemde düşük olduğunu, domatesin kasasının 1 liradan satıldığına dair söylemlerin de gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fethiye'de domates fiyatlarında düşüş - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement