Filipinler'de Şiddet - Son Dakika
Güncel

Filipinler'de Şiddet

Ebu Seyyaf, koruma görevlisini öldürdü.

05.09.2014 15:14

Filipinler'de faaliyet gösteren Ebu Seyyaf örgütünün, ülkenin güneyindeki Basilan'da bir koruma görevlisini kafasını keserek infaz ettiği bildirildi.

Basilan Polis Şefi Mario Dapillosa, Ebu Seyyaf militanları tarafından öldürülen kişinin, Tumahubong Tarım Kalkınma Şirketi için çalışan koruma görevlisi Hadi Aldam olduğunu açıkladı.

Ebu Seyyaf militanlarının Aldam'ın kesik kafası ile çektirdikleri ve internette yayınladıkları fotoğraf tepkiye neden oldu.

Halkların Uluslararası Mücadele Birliği'nin Filipinler Direktörü Elmer Labog, düzenlediği basın toplantısında, El Kaide bağlantılı örgütün işlediği cinayeti, "Ülkede korku ve istikrarsızlık tohumları ekmeyi amaçlayan barbarca bir eylem" olarak niteledi.

Labog, eylemin ABD'nin Filipinler'e askeri müdahalesini artırmasına neden olacağını belirtti.

Saldırının, 27 Mart'ta Filipinler hükumeti ile Moro İslami Kurtuluş Cephesi (MİKC) arasında imzalanan anlaşmanın başarısız olduğunu gösterdiğini ileri süren Labog, "Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) düzenlediği saldırılar, ABD, İngiltere ve diğer Avrupa Birliği (AB) ülkelerine terörle mücadele ve insani yardım adı altında Irak'a yeniden müdahale fırsatı verdi. Şimdi aynı şey, Filipinler'in güneyinde yaşanıyor. ABD askerleri, bölgede istihbarat topluyor ve operasyon düzenliyor" dedi.

Ebu Seyyaf, kısa süre önce video paylaşım sitesi Youtube'da yayınladığı bir videoda, IŞİD'e destek verdiğini duyurmuştu.

El Kaide terör örgütü bağlantılı Ebu Seyyaf örgütü, Moro Ulusal Kurtuluş Cephesi'nden ayrılan eski savaşçılar ve Afganistan'da savaşmış Filipinliler tarafından 1990'da kurulmuştu. Filipinler'in güneyinde faaliyet gösteren örgütlerin en tehlikelisi kabul edilen Ebu Seyyaf örgütünün ismi, fidye karşılığı adam kaçırma olaylarıyla anılıyor. Örgütün son bir yılda 20'den fazla kişiyi kaçırdığı sanılıyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Filipinler'de Şiddet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement