Filistin'in Ankara Büyükelçisi Maarouf, Malatya'da - Son Dakika
Güncel

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Maarouf, Malatya'da

Filistin\'in Ankara Büyükelçisi Maarouf, Malatya\'da

Maarouf: "Birçok Filistinli kadın, askeri kontrol noktalarında çocuklarını doğurmak zorunda kalıyor. Hastanelere ulaşmalarına müsaade edilmeyen birçok hasta ölüyor" "Mısır'da iç savaş olursa kesinlikle biz kaybedeceğiz. Arap dünyasında olan her rahatsızlık bize direkt yansıyor"

05.07.2013 18:44

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nabil Maarouf, İsraillilerin, Filistinlilerin günlük hayatını zorlaştırdığını belirterek, "Birçok Filistinli kadın, askeri kontrol noktalarında çocuklarını doğurmak zorunda kalıyor. Hastanelere ulaşmalarına müsaade edilmeyen birçok hasta ölüyor" dedi.

MHP Malatya İl Başkanı Arif Yıldız'ı ziyaret eden Maarouf, burada yaptığı konuşmada, Filistinlilerin yaşadığı güç durumları anlattı. Filistin'in İsrail'in işgali altında olduğunu belirten Maarouf, Filistinlilerin ancak İsrail'in kontrolü altında bir yerden başka bir yere geçebildiğini dile getirdi.

İsraillilerin, Filistinlilerin yiyeceklerini kontrol ettiğini, günlük hayatlarını sınırladığını ve zorlaştırdığını ifade eden Maarouf, "Birçok Filistinli kadın, askeri kontrol noktalarında çocuklarını doğurmak zorunda kalıyor. Hastanelere ulaşmalarına müsaade edilmeyen birçok hasta ölüyor" dedi.

Ümitlerini kaybetmediklerini ve İsrail ile savaşmaya devam edeceklerini belirten Maarouf, kardeşlerin ve dostların yardımıyla Filistin'i özgürleştireceklerini söyledi.

Maarouf, "Türk hükümetinden güzel destek görüyoruz. Siyasi ve maddi anlamda da destek sağlıyorlar. Geçen yıl Birleşmiş Milletlere gittiğimizde hiçbir Arap ülkesi bizimle birlikte değildi ama Türkiye bizimleydi. Araplar İstanbul'daydı ama Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu bizimle New York'taydı. Bize yardım ediyorlar, anlayış gösteriyorlar. Filistin'deki birçok projeye maddi destek veriyorlar" diye konuştu.

Mısır'da ordunun yönetime el koymasına da değinen Maarouf, "Mısır'da iç savaş olursa kesinlikle biz kaybedeceğiz. Arap dünyasında olan her rahatsızlık bize direkt yansıyor" ifadesini kullandı. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Filistin'in Ankara Büyükelçisi Maarouf, Malatya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement