"Filistin Halkı, İsrail'i Yahudi Devleti Olarak Tanımayacak" - Son Dakika
Güncel

"Filistin Halkı, İsrail'i Yahudi Devleti Olarak Tanımayacak"

"Filistin Halkı, İsrail\'i Yahudi Devleti Olarak Tanımayacak"

Filistin-İsrail barış müzakerelerinin Filistin Başmüzakerecisi Saib Ureykat, "Filistin halkı, İsrail'i Yahudi devleti olarak tanımayacak." dedi.

10.02.2014 11:46  Güncelleme: 11:45

Filistin- İsrail barış müzakerelerinin Filistin Başmüzakerecisi Saib Ureykat, "Filistin halkı, İsrail'i 'Yahudi devleti' olarak tanımayacak" dedi.

Ureykat Filistin'in Sesi Radyosu'na yaptığı açıklamada, "İsrail Adalet Bakanı ve müzakere heyeti başkanı Tzipi Livni ile yaptığımız son görüşmede tarihimizi, medeniyetimizi, dinimizi değiştirmeyeceğimizi ve İsrail'i 'Yahudi devleti' olarak tanımayacağımızı beyan ettim" diye konuştu.

İsrail ile doğrudan görüşmelerin durduğunu belirten Ureykat, 29 Nisan 2014'te bitmesi kararlaştırılan İsrail ile Filistin arasındaki barış müzakerelerinin süresinin uzatılmasının söz konusu olmadığını ifade etti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Filistin'in İsrail'i "Yahudi devleti" olarak tanıması yönündeki ısrarı daha önce Filistin tarafından reddedilmiş, bu konunun Filistinli mültecilerin dönüş hakkı ile İsrail'de yaşayan Filistinlilerin geleceğini olumsuz yönde etkileyeceği vurgulanmıştı.

İsrail ile Filistin arasındaki barış müzakereleri, İsrail'in Batı Şeria ve Kudüs'teki yerleşim faaliyetlerini durdurmayı reddetmesi üzerine 2010 yılının ekim ayında kesilmiş, daha sonra ABD'nin aracılığıyla 2013'ün temmuz ayında yeniden başlamıştı. ABD arabuluculuğunda yürütülen görüşmelerde çözüm bekleyen meselelerin başında "4,5 milyon Filistinli mültecinin durumu, 1967 sınırlarına dönülmesi ve Kudüs'ün statüsü ve paylaşımı" gibi konular yer alıyor. - Ramallah

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Filistin Halkı, İsrail'i Yahudi Devleti Olarak Tanımayacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement