Filistinli Yaralılar Türkiye'ye Gönderildi - Son Dakika
Güncel

Filistinli Yaralılar Türkiye'ye Gönderildi

Filistinli Yaralılar Türkiye\'ye Gönderildi

Gazze'de İsrail'in saldırılarında ağır yaralanan Filistinlilerden 3'ü kadın, birisi çocuk 4 kişi, Sağlık Bakanlığına ait iki ambulans uçakla Türkiye'ye yola çıkarıldı.

11.08.2014 05:53  Güncelleme: 08:06

Gazze'de İsrail'in saldırılarında ağır yaralanan Filistinlilerden 3'ü kadın, birisi çocuk 4 kişi, Sağlık Bakanlığına ait iki ambulans uçakla Türkiye'ye yola çıkarıldı.

Gazze'den geçen hafta Kudüs'teki Makase Hastanesine getirilen Rahme Muhammed Hatami (33), İhab Muhammed Naccar (19), Nida Abu Dagga (20) ve Ahud Selana'nın (15) taşınması, Kudüs'te bulunan Türk Kızılayı personeli ve İsrail'in yardım kuruluşu Davud Yıldızı'na (Magen David) ait 4 ambulansla yapıldı. Kızılay personeli yaralıları gece saat 23.00'te hastaneden alarak Tel Aviv Ben Gurion Havaalanı'na götürdü. Yaralılar, Türkiye'den gelen iki uçakla tedavi için Ankara'ya gönderildi.

Gazze'nin Tufah bölgesinden yaralı getirilen 33 yaşındaki Rahme Muhammed Hatami, hareketinden önce "Türkiye'ye çok teşekkür ediyorum, Allah tüm Türk halkından razı olsun" dedi.

Hastane görevlisi İbrahim Ebu Havva da "Türkiye'ye teşekkür ediyoruz, bizleri yalnız bırakmadı. O gerçek dost ülk" diye konuştu.

Öte yandan hastaların havaalanına nakillerini takip eden Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Mustafa Sarnıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 yaralının Türkiye'ye gönderildiğini söyledi.

Sarnıç, "Hükümetimizin kurmuş olduğu hava köprüsüyle yarından itibaren ilk etapta 40 kadar hastayı tedavileri için Türkiye'ye götüreceğiz. Gazze'deki Filistin halkının yaralarını bir an evvel sarmak için Türkiye olarak elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz ve bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İsrail'den Türkiye'ye havalanan iki ambulans uçağın sabah saatlerinde Ankara'ya ulaşması bekleniyor. Uçaklarda birisi doktor, 3 yardımcı sağlık görevlisi bulunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Filistinli Yaralılar Türkiye'ye Gönderildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement