Finlandiya Cumhurbaşkanı Şanlıurfa Belediyesini ziyaret etti - Son Dakika
Güncel

Finlandiya Cumhurbaşkanı Şanlıurfa Belediyesini ziyaret etti

Finlandiya Cumhurbaşkanı Şanlıurfa Belediyesini ziyaret etti

Kreterler Güçlük Çıkartmak İçin Değil Gelişeme Katkıda Bulunmak İçin

30.03.2011 16:56

Finlandiya Cumhurbaşkanı Tarja Halonen Jet Time uçağı Şanlıurfa'ya 10.40'ta GAP Havaalanına indi. Finlandiya Cumhurbaşkanı Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Harran Üniversitesi Rektörü İ. Halil Mutlu ve İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar ile protokolün eşleri birlikte karşıladı.

Finlandiya Cumhurbaşkanı Tarja Halonen Havaalanından sonra ilk durağı Şanlıurfa Valiliğini oldu. Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan'da bir süre Şanlıurfa ile ilgili bilgiler alan Finlandiya Cumhurbaşkanı daha sonra Şanlıurfa Belediyesine geçti. Finlandiya Cumhurbaşkanını belediye girişinde Başkan Fakıbaba ve Eşi Gül Fakıbaba, Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın ve Başkan Yardımcısı M.Fevzi Yücetepe karşıladı. Finlandiya Cumhurbaşkanı Tarja Halonen'e belediye ziyaretinde Başkan Fakıbaba ve Eşi çeşitli hediyeler verdi. Urfa yöresine ait fincan takımını, Balıklıgöl tablosunu Başkan Fakıbaba hediye ederken eşi Gül Fakıbaba'da Urfa yöresine ait gümüş kolye takı hediye etti. Finlandiya Cumhurbaşkanı da Başkan Fakıbaba'ya bir hediye verdi ve "Size bu hediyenin şans getirmesini diliyorum."dedi

KRETERLER GÜÇLÜK ÇIKARTMAK İÇİN DEĞİL

GELİŞEME KATKIDA BULUNMAK İÇİN

Finlandiya Cumhurbaşkanı Başkan Fakıbaba ile yaptığı konuşma sırasında "Avrupa Birliğinin sizden istediği kıstaslar aslında güçlük yaratmak için değil. Gelişime katkıda bulunmak için istenmektedir. Her harikulade Türkiye bunlardan yarar görecektir. Biz 15 yıldır üyeyiz ama binlerce müzakere ettiğimizi hatırlıyorum. Ve onlarla çok yakın işbirliği içerisinde olmamıza karşın. "ifadelerini kullandı.

Başkan Fakıbaba'da Finlandiya Cumhurbaşkanına Urfa'yı anlatırken "Burası Dünyanın ilk kurulan şehri. Ben hep şunu söylüyorum Avrupalılar, Amerikalılar geçmişini arayan herkesin mutlaka Urfa'yı gelip görmesi gerekir. Burası ilk buğday tarımının yapıldığı yer.

İnsanlığın ilk merkezi. Dünyanın en eski üniversitesinin bulunduğu yer."dedi

GEÇİMİNİ ARAYANLARIN HEPSİ

URFAYA'YA GELİRSE BAŞA ÇIKAMAZSINIZ

Başkan Fakıbaba'nın bu konuşması üzerine Finlandiya cumhurbaşkanı şu cevabı verdi: "Dikkat edin yakında gelirler sonra başa çıkamazsınız."

AB'YE GİRMENİZ TARIMI VE HAYATI NASIL ETKİLER

Finlandiya Cumhurbaşkanı Türkiye'nin AB'ye girmesiyle GAP'ın nasıl etkileneceğini de Şanlıurfa valisi Nuri Okutan'a sordu. Türkiye'nin Avrupa Birliğine katılmasıyla GAP'ta tarımı ve hayatı nasıl etkileyeceğini Vali Okutan'a soran Finlandiya Cumhurbaşkanı, Belediye Başkanı Fakıbaba ile sohbeti sırasında bu konu ile alakalı şunları söyledi "Sizin vali beye sorduk. Avrupa Birliğine katılmak tarıma etkisi hayata etkisi ne olur diye. Kendisi son derece iyimser olumlu olacağını söyledi. Sizde ise hazır satış planlarının olduğunu görüyorum"

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Finlandiya Cumhurbaşkanı Şanlıurfa Belediyesini ziyaret etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement