Fırtına Nedeniyle 6 Gemi Limana Yanaşamadı - Son Dakika
Güncel

Fırtına Nedeniyle 6 Gemi Limana Yanaşamadı

Fırtına Nedeniyle 6 Gemi Limana Yanaşamadı

Mersin'in Silifke İlçesi Taşucu Mahallesi'nde faaliyet yürüten Seka Limanı ve Taşucu Limanı, aşırı fırtına nedeniyle kapandı.

31.12.2015 22:43

Mersin'in Silifke İlçesi Taşucu Mahallesi'nde faaliyet yürüten Seka Limanı ve Taşucu Limanı, aşırı fırtına nedeniyle kapandı. Lübnan-Taşucu ve KKTC-Taşucu seferi yapan 6 gemi, fırtına nedeniyle limana yanaşadı.

Akgünler Denizcilik, Medstar Denizcilik ve Filo Denizcilik firmalarına ait 4 yolcu ve 2 yük gemisi, limana yanaşamadığı için açık denizde demirledi. 2 gemi 24 saat, 4 gemi ise 6 saati aşkın süredir açıkta beklerken, gemilerde yaklaşık 700 yolcunun olduğu öğrenildi. Yolcuların arasında hamile, hasta ve çocukların bulunduğu bildirilirken, gemide fenalaşan hamile 2 yolcunun Sahil Güvenlik ekipleri tarafından alınarak hastaneye götürüldüğü öğrenildi. Açık denizde endişeli bekleyiş sürerken, yolculara çorba ve makarna verildiği kaydedildi.

Deniz taşımacılığı yapan firma yetkililerin yaptığı sözlü açıklamada, "Çözüm noktasında Liman Başkanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ile görüşüldü. Liman Başkanlığı, aşırı fırtınadan dolayı limanın kapatıldığını, yarın sabah saat 11.00'e kadar limanın kapalı kalacağını açıkladı" ifadelerine yer verildi. İçinde çok sayıda yolcu ve yükün bulunduğu gemiler, limana yanaşmak için yeniden açılmasını bekliyor. - Silifke

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fırtına Nedeniyle 6 Gemi Limana Yanaşamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement