Fiskobirlik Olağan Genel Kurulu Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Fiskobirlik Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Fiskobirlik Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Giresun'da Fiskobirlik'in 2014-2015 iş yılı Olağan Genel Kurulu yapıldı.

23.01.2016 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun'da Fiskobirlik'in 2014-2015 iş yılı Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Fiskobirlik Entegre Fındık İşleme Tesisleri'nde (EFİT) yapılan Genel Kurul toplantısına Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar ve üyelerin yanı sıra Ak Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, Giresun Belediye Başkanı Yardımcısı Orhan Kurt, DOKAP İdaresi Başkanı Ekrem Yüce ve Giresun Ticaret Borsası Başkanı Temel Yanıkoğlu ve delegeler katıldı.

BAYRAKTAR: STOK KONTROLÜNÜ DEVLETİN KONTROL ETTİĞİ BİR KURUM YAPMALI

Divan Başkanlığını Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş'ın yaptığı Genel Kurul'da konuşan Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, fındık fiyatlarındaki düşüşe değindi. Fındık ürününün tarımda yüzde 30'luk paya sahip olduğuna işaret eden ve mutlaka stok kontrolü yapılması gerektiğine vurgu yapan Bayraktar, " Türkiye'de serbest piyasa var mı? Ferrora bugün, 'Türkiye'de en büyüğüm' diyebilir mi, diyebilir. Hani serbest piyasaydı? Böyle bir şey yok. Ben müdahale alımı olsun istiyorum. Ama bunu Fiskobirlik yapsın demiyorum. İlla müdahale alımı olsun anlamında da söylemiyorum, ama böyle bir üründe stok kontrolünü mutlaka devletin kontrol ettiği bir kurumun yapması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Fiskobirlik'in çalışmaları ile ilgili açıklamalar yapan Bayraktar, kurumun faaliyetlerinden 28 milyon lira, entegre tesislerinden ise 124 milyon lira ciro yaptıklarını kaydetti, "Fiskobirlik'te işler iyiye gidiyor" diyerek sözlerini noktaladı.

HÜKÜMETİN MÜDAHALE ALIMI DİYE BİR POLİTİKASI YOK

Daha sonra söz alan Fiskobirlik eski Genel Müdürlerinden Ak Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk de, hükümetin müdahale alımı yapacağı yönündeki açıklamaları değerlendirdi. Öztürk, "Hükümetin fındık alması, fındık piyasasına girmesi için bazı kişiler spekülasyon yapıyor. Hükümetin TMO ya da Fiskobirlik ile müdahale alımı diye bir politikası yok. Piyasa kendi fiyatını bulup kendi yolunu belirlemeli. Bu demek değildir ki Türkiye bazı alıcıların ve satıcıların insafına bırakılacak. Eğer piyasada gerçekten fiyatla oynanması söz konusu ise devreye rekabet kurumu girecek. Rekabet kurumu kuralları çalıştırılarak piyasayı haksız bir şekilde bozan varsa bunların da canı okunacak" dedi.

BİLANÇO ONAYLANDI, YÖNETİM KURULU İBRA EDİLDİ

Konuşmaların ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. 2014-2015 iş yılı, yönetim kurulu raporu, bilanço ve denetçi raporları onaylandı, yönetim kurulu ibra edildi.

ŞEMSİ BAYRAKTAR HÜKÜMETİN FINDIĞA MÜDAHALE EDECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Bir süre önce Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'i ziyaret eden Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar görüşmenin ardından hükümetin fındık fiyatının düşüşünü engellenmek için müdahale alımı yapacağını açıklamıştı. Bayraktar'ın bu açıklaması sonrasında da 10 liranın altına düşen fındık fiyatı 11 lira seviyesine yükselmişti. - Giresun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fiskobirlik Olağan Genel Kurulu Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement