Foça'da 'Vatan, Emek ve Cumhuriyet' Mitingi - Son Dakika
Güncel

Foça'da 'Vatan, Emek ve Cumhuriyet' Mitingi

Foça\'da \'Vatan, Emek ve Cumhuriyet\' Mitingi

- İZMİR'in Foça İlçesi'nde, sivil toplum kuruluşları ve bazı siyasi partilerce düzenlenen 'Vatan Emek Cumhuriyet Birlikteliği' adlı miting düzenlendi.

09.06.2013 02:31

- İZMİR'in Foça İlçesi'nde, sivil toplum kuruluşları ve bazı siyasi partilerce düzenlenen 'Vatan Emek Cumhuriyet Birlikteliği' adlı miting düzenlendi. Gezi Parkı olaylarına destek de olmak için gelen yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı mitingte, hükümet eleştirildi.

İlçenin çeşitli noktasından gelen vatandaşlar, 'Vatan Emek Cumhuriyet Birlikteliği' adlı mitinge katılmak üzere Cumhuriyet Meydanı'nda biraraya geldi. Dev Türk Bayrağı açan grup, 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz', 'Hükümet İstifa Tayyip Yüce Divana', 'Kahrolsun AKP Diktatörlüğü', 'AKP'den Hesabı Türk Gençliği Soracak', 'Yurtseverler Çıkacak Hesap Soracak', 'Her Yer Taksim Her Yer Direniş', 'Yaşasın Atatürk Cumhuriyeti', 'Yurtseverler Birleşin İktidara Yerleşin' ve 'Reyhanlı'nın Hesabı Sorulacak' sloganları attı. Topluluğa seslenen Silivri'de tutuklu bulunan emekli Koramiral Lütfi Sancar'ın Foça'da yaşayan eşi Feride Sancar, "Komplo ile içeri alınan aydın, sivil ve askerler herkes için seslerini duyurmaya çalışıyoruz. 6 Temmuz tarihinde Foça'da yapacağımız mitinge herkesi bekliyoruz" dedi.

Topluluk adına konuşma yapan bir kişi de şunları söyledi: "Anayasa'nın değiştirilemez üç maddesinin değiştirilmeye çalışıldığı, yanlış dış politikalarla ülkenin yalnızlaştırıldığı, başta Reyhanlı olmak üzere ülkenin değişik yerlerinde unutulmaz acılar yaşatıldığı vurgulandı. Yalaka ve yandaş medya yaratılarak özgür basının susturulduğu, her türlü zulümün yapıldığı bir ortam yaratıldı. Seyrettiğimiz diziye, içtiğimiz içkiye, kaç çocuk yapacağımıza, nerede eğitileceğimize, eve saat kaçta geleceğimize, hangi haberi alacağımıza, nasıl giyineceğimize, nasıl ibadet edeceğimize, çocuklarımızın nasıl eğitim alacağına, yani hayatımızı nasıl yaşayacağımıza müdahalede bulunarak temel hak ve özgürlüklerimizin bitmiş olduğu noktada büyük Türk Milleti ayağa kalkmıştır. Kendinden olmayanı aşağılayan, milletin tahammül sınırlarını zorlayan BOP eş başkanlığı artık ülkeyi yönetemez hale gelmiştir."

Yapılan konuşmaların ardından Atatürk ve şehitler için saygı duruşundu bulunuldu, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından topluluk sessizce dağıldı. - İzmir/ Foça

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Foça'da 'Vatan, Emek ve Cumhuriyet' Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement