Fransa'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Fransa'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu düzenlendi

Türkiye Cumhuriyeti'nin 99'uncu kuruluş yıl dönümü, Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

27.10.2022 19:25  Güncelleme: 21:48

Türkiye Cumhuriyeti'nin 99'uncu kuruluş yıl dönümü, Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Ali Onaner sahipliğinde Büyükelçilik'te verilen resepsiyona Paris Başkonsolosu Serdar Belentepe, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Daimi Temsilcisi Gülnur Aybet, Paris Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Fatma Özsoy, Türk STK temsilcileri, birçok ülkenin büyükelçileri ve askeri yetkililer, gazeteciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Resepsiyon, İstiklal Marşı ve Fransa'nın Milli Marşı La Marseillaise'in okunmasıyla başladı.

Büyükelçisi Onaner, konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yılına 1 yıl kaldığını anımsatarak Cumhuriyet'in kazanımlarından gurur duyduklarını dile getirdi.

Resepsiyonda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim mesajını okuyan Onaner, Türkiye'nin bulunduğu bölgede ve dünyada, barış ve istikrar için çalışmaya devam edeceğine değindi.

Paris'teki büyükelçiliğin 1797'de açıldığını hatırlatan Onaner, "Paris'e verilen bu öncelik, Türkiye ile Fransa arasındaki asırlık dostluk ve asırlık ittifak ilişkisinin bir yansımasıdır." dedi.

Onaner, buna örnek olarak Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman ve Fransa Kralı Birinci Fransuva arasındaki ilişkiyi gösterdi.

Türkiye ve Fransa'nın NATO müttefiki iki büyük Avrupa devleti olduğunu vurgulayan Onaner, yabancı dillerde giderek Türkiye'nin isminin Türkçe kullanımının yaygınlaşacağını sözlerine ekledi.

Fransa\'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu düzenlendi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fransa'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement