Fransa'nın İsrail-Filistin Barış Müzakereleri Girişimi - Son Dakika
Güncel

Fransa'nın İsrail-Filistin Barış Müzakereleri Girişimi

Hamas, Fransa'nın İsrail-Filistin barış müzakereleri girişimine karşı olduğunu bildirdi.

30.01.2016 16:34

Hamas, Fransa'nın İsrail- Filistin barış müzakereleri girişimine karşı olduğunu bildirdi.

Hamas yöneticilerinden İsmail Rıdvan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İsrail-Filistin müzakerelerinin yeniden başlaması için yapılan siyasi çağrılar, kabul edilemez ve faydasızdır" dedi.

Fransa'nın çağrısını "önceki başarısız çözümleri tekrar" şeklinde değerlendiren Rıdvan, çağrının ayrıca "İsrail'in Filistinlilere yönelik ihlallerini örtbas etme" anlamı taşıdığını ifade etti.

Rıdvan, Filistin yönetimine, halkının haklarından ödün vereceği herhangi bir formül ya da projeyi kabul etmemesi yönünde uyardı. Rıdvan, Hamas'ın, İsrail'le müzakerelere dönülmesini kabul etmediğini, müzakereleri "vakit kaybı" olarak gördüğünü belirtti.

Filistin yönetimi Sözcüsü Nebil Ebu Redine, Fransa'nın barış müzakereleri konusundaki çabalarını ve İsrail işgalini bitirmeye yönelik herhangi bir girişimi memnuniyetle karşıladıklarını ifade etmişti.

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, ülkesinin Filistin ve İsrail arasındaki barış görüşmelerinin yeniden başlaması için uluslararası konferans düzenlenmesi konusunda gelecek haftalarda girişim başlatacağını açıklamıştı. Konferansın iki devletli çözümü hedef alacağını belirten Fabius, "Eğer bizim bu çözüm yolundaki girişimlerimiz engellenirse, bizim de Filistin'in tanınması konusunda sorumluluğumuzu üstlenmemiz gerekebilir" demişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fransa'nın İsrail-Filistin Barış Müzakereleri Girişimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement