Fransız milletvekili Reitzer'den Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarını işgaline tepki - Son Dakika
Son Dakika Logo

Fransız milletvekili Reitzer'den Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarını işgaline tepki

Fransız milletvekili Reitzer\'den Ermenistan\'ın Azerbaycan topraklarını işgaline tepki
28.10.2020 18:51  Güncelleme: 19:26

Fransa'da merkez sağ Cumhuriyetçiler Partisi'nden milletvekili Jean-Luc Reitzer, Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarını işgal etmesine tepki gösterdi.

Reitzer, milletvekillerine gönderdiği mektupta, Ermenistan'ın Azerbaycan'a ait Dağlık Karabağ'ın yanı sıra 7 bölgeyi 1994'ten bu yana işgal ettiğini belirtti.

Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünün 1994 yılından bu yana ihlal edildiğinin altını çizen Reitzer, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) ilgili 4 kararının bu işgali kınadığını hatırlattı.

"FRANSA, KARABAĞ'DA TARAFSIZ KALMALI"

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu eş başkanlarından olan Fransa'nın Dağlık Karabağ konusunda tarafsız kalması gerektiğini ifade eden Reitzer, Fransa'nın iki ülkeden birinin yanında taraf olması halinde birçok uluslararası konuda çelişkili duruma düşeceğini kaydetti.

Reitzer, Dağlık Karabağ sorununun uluslararası hukuk ve BMGK'nin kararları çerçevesinde çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fransız milletvekili Reitzer'den Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarını işgaline tepki - Son Dakika


Advertisement