Gasp Cinayeti Sanıklarına Ömürboyu - Son Dakika
Güncel

Gasp Cinayeti Sanıklarına Ömürboyu

Gasp Cinayeti Sanıklarına Ömürboyu

İzmir'de 7 ay önce, 42 yaşındaki Abdullah Büyük'ü Konak Meydanı sahilinde döverek öldürdükleri iddiasıyla tutuklu yargılanan 19 yaşındaki Metin Duran ve 20 yaşındaki Hasan Kerpiççi, 'Kasten öldürme, gece vakti yağma' suçlarından ömürboyu ve ve 5'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

03.11.2011 17:51

İzmir'de 7 ay önce, 42 yaşındaki Abdullah Büyük'ü Konak Meydanı sahilinde döverek öldürdükleri iddiasıyla tutuklu yargılanan 19 yaşındaki Metin Duran ve 20 yaşındaki Hasan Kerpiççi, 'Kasten öldürme, gece vakti yağma' suçlarından ömürboyu ve ve 5'er yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanıklar karar sonrası gözyaşı dökerken, yakınları kendilerini yerden yere attı.

Olay geçen 10 Nisan günü saat 03.30 sıralarında, Konak Meydanı'nda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin karşısındaki sahil şeridinde meydana geldi. Fotoğrafçılık yapan Abdullah Büyük, yaklaşık 2 yıl önce ayrıldığı eski eşi 39 yaşındaki Fatma Acabey ile tekrar bir araya gelmek için buluştu. Bir restoranda yemek yiyen çift aynı zamanda Acabey'in yaş gününü de kutladı. Eve dönmek için yürümeye başlayan Abdullah Büyük ile Fatma Acabey'in önü tanımadıkları iki kişi tarafından kesildi. İddiaya göre 2 genç, Acabey'in çantasını aldı. Müdahale eden Büyük, gençlerle tartışmaya başladı. Fatma Acabey'i tartaklayan gençler, Abdullah Büyük'ü yere düşürdü. Çantayı alamayan saldırganlar, Abdullah Büyük'ün başına sert bir cisimle vurarak kaçtı. Abdullah Büyük olay yerinde yaşamını yitirdi.

'POLİS KISA SÜREDE YAKALADI'

Polis, Fatma Acabey'in verdiği bilgiler doğrultusunda olayın şüphelileri olarak hırsızlık, hırsızlık malı satın alma ve uyuşturucu suçlarından sabıkalı Metin Duran ile sabıkası bulunmayan Hasan Kerpiççi'yi kısa sürede yakaladı. Acabey tarafından da teşhis edilen iki şüpheli, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.

İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Kasten öldürme, gece vakti yağma' suçlarından ağırlaştırılmış Öömürboyu hapis ve 15'er yıl hapis cezası istemiyle yargılanan iki sanık son kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya sanık avukatları Kübra Türkoğlu ile öldürülen Abdullah Büyük'ün babası İsa Büyük'ün avukatı Uluğ İlve Yücesoy da katıldı. Duruşma salonunda ve dışında polis geniş güvenlik önlemi aldı.

SAVCI BERAATLERİNİ İSTEDİ

Savcı, müşteki Fatma Acabey'in sanıklardan Metin Duran ile ilgili fotoğraf teşhisinden başka bir delil olmadığını belirterek, bu nedenle iki sanığın beraatlerini ve tahliyelerini talep etti. Sanık Metun Duran son savunmasında, "Olay günü ben orada değildim. İşlemediğim bir suçtan dolayı, suçsuz yere cezaevinde yatıyorum. Müştekiyi ilk kez duruşma salonunda gördüm. Beni bir tek fotoğraftan teşhis etmiş. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum" dedi. Hasan Kerpiççi de aynı yönde ifade verdi.

MAHKEME BAŞKANI ŞERH KOYDU

Mahkeme heyeti karar için kısa süreli ara verdi. Daha sonra kararı açıklayan mahkeme başkanı, kendisinin ceza verilmemesi yönünde şerhi olduğunu, ancak oy çokluğu ile sanıklara cinayet suçundan müebbet, yağma suçundan da 5'er yıl hapis cezası verdiklerini söyledi. Karar sonrası, kendilerini cezaevine götürecek askerlerin arasında gözyaşı döken iki sanık "Savcı bey ne olur, böyle olmaması gerekirdi" dedi. Savcı da " Yargıtay'da temyiz aşaması var" diye cevap verdi.

Sanıkların ceza aldığını öğrenen yakınları duruşma salonu girişini birbirine katıp, kendilerini yerden yere attı. Polis, tarafları güçlükle adliye dışına çakırttı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gasp Cinayeti Sanıklarına Ömürboyu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement