Gazeteci Cüneyt Ünal, Türkiye'de - Son Dakika
Güncel

Gazeteci Cüneyt Ünal, Türkiye'de

Gazeteci Cüneyt Ünal, Türkiye\'de

Gazeteci Cüneyt Ünal, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda ailesi ile buluştu.

18.11.2012 18:47

Gazeteci Cüneyt Ünal, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda ailesi ile buluştu.

Ünal, CHP Hatay milletvekilleri Hasan Akgöl, Mevlüt Dudu, Refik Eryılmaz ve Ankara Milletvekili Levent Gök'ün de bulunduğu 9 kişilik heyet ile Ankara'ya geldi.

Ünal'ın babası Hikmet Ünal, annesi Arife Ünal, kardeşi Canan Ünal Akdere, erkek kardeşi Cumhur Ünal, yeğenleri ve diğer yakınları, üzerinde Türk bayrağı bulunan otomobillerle Esenboğa Havalimanı'na geldi.

Baba Ünal, Esenboğa Havalimanı VIP salonunun girişinde gazetecilerin sorusu üzerine en sevdiği yemekleri yapıp oğullarına getirdiklerini söyledi. CHP Çankaya İlçe Başkanlığından bir grup da VIP salonu önünde ellerinde parti bayraklarıyla heyeti bekledi.

Ünal, ailesi ile görüştükten sonra yaptığı açıklamada, çok heyecanlı olduğunu belirterek, "90 gün boyunca tek başıma kaldım. 2 metrekarelik bir hücrede, bir battaniyeye sarılı, betonun üzerinde yattım. Tek başımaydım. Odamda pencerem bile yoktu, ışığım bile yoktu, kendime ait herhangi bir şeyim yoktu" dedi.

Kendisini ailesine kavuşturan CHP milletvekillerine ve sivil toplum kuruluşu üyelerine, kameraman arkadaşlarına, basın mensuplarına teşekkür eden Ünal, ailesine kavuştuğu için çok heyecanlı olduğunu dile getirdi.

İstanbul'a giderek kızına kavuşacağını ifade eden Ünal, gittiğinde kızının çok küçük olduğuna dikkati çekti. Ünal, "Pıtır pıtır sesleri hücredeki boşlukta kulaklarımda yankılanıyordu" diye konuştu.

Ünal'ın annesi Arife Ünal, bir soru üzerine oğluna yaptığı dolmaları da getirdiğini, çok mutlu olduğunu söyledi.

Kesilen kurbanın kanı, açıklama sırasında yengesi tarafından Ünal'ın alnına sürüldü. Ünal, daha sonra ailesiyle hasret gidermek üzere VIP salonuna geçti.

-"Milletvekili olmanın görev ve sorumluluk bilinci ile oraya gittik"-

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, insani sorumluluklarının gereği olarak bir görev yaptıklarını belirterek, "Bu görevi bugün başarı ile tamamlamış olmanın haklı gurur ve sevincini yaşıyoruz" dedi.

Cüneyt Ünal ile Türkiye'de olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Gök, Cüneyt Ünal'ın İstanbul'a giderek kendisini bekleyen kızını gözlerinden öpeceğini söyledi.

CHP Hayat Milletvekili Refik Eryılmaz da Ünal'ın sağlıklı şekilde ailesine ve kavuşmasının mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Her zaman barışı savunduklarını ve barışı savunmaya devam edeceklerini anlatan Eryılmaz, "Biz, Suriye'ye giderken herhangi bir siyasi kaygı ya da bir siyasi menfaat temin etmek için değil, tamamen insani duygularla ve milletvekili olmanın görev ve sorumluluk bilinci ile oraya gittik ve sevgili kardeşimizi ülkemize, sevdiklerine kavuşturduk. Bundan büyük mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

Basın mensuplarına bu konuda gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür eden Eryılmaz, "Bu hassasiyeti, Türkiye'de tutuklu olan gazeteci arkadaşlarımız için de bundan sonra hep beraber göstermenizi rica ediyorum" ifadesini kullandı.

Milletvekillerinin açıklamaları sırasında bazı CHP'liler, "İşte örgüt, işte CHP", "Türkiye sizinle gurur duyuyor" tezahüratları yaptı.

Ünal'ın ailesi ile görüştükten sonra Hatay'dan beraber geldiği eşi Nuran Ünal ile İstanbul'a gideceği öğrenildi.

Muhabir: Serdar Açıl - Fatma Can/ Enes Kaplan

Yayıncı: İbrahim Uyar - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazeteci Cüneyt Ünal, Türkiye'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement