Gazeteci Cüneyt Ünal ve Başar Kadumi'ye Ödül - Son Dakika
Güncel

Gazeteci Cüneyt Ünal ve Başar Kadumi'ye Ödül

Gazeteci Cüneyt Ünal ve Başar Kadumi\'ye Ödül

'2012 SEEMO İnsan Hakları Ödülü, kameraman Cüneyt Ünal ile Filistin asıllı muhabir arkadaşı Başar Fehmi Kadumi'ye layık görüldü.

06.12.2012 20:21

'2012 SEEMO İnsan Hakları Ödülü, kameraman Cüneyt Ünal ile Filistin asıllı muhabir arkadaşı Başar Fehmi Kadumi'ye layık görüldü. Ödül törenine katılan Kadumi'nin eşi Arzu Kadumi, gözyaşlarına hakim olamadı.

Viyana merkezli Uluslararası Basın Enstitüsü'ne (IPI) bağlı Güneydoğu Avrupa Medya Örgütü (SEEMO), '2012 SEEMO İnsan Hakları Ödülü' sahiplerini buldu. Cüneyt Ünal ile Filistin asıllı muhabir arkadaşı Başar Fehmi Kadumi'ye ödülleri düzenlenen törenle takdim edildi. Kadir Has Üniversitesi'nin SEEMO ile düzenlediği İstanbul Medya Günleri kapsamında düzenlenen törende Cüneyt Ünal ödülünü IPI Yönetim Kurulu Üyesi gazeteci Ferai Tınç'ın elinden aldı.

Ödül töreninin ardından bir konuşma yapan Tınç, "Sevgili Cüneyt, Sevgili Arzu, Uluslar arası Basın Derneği IPI ve SEEMO adına sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Sizler mesleğinizi fedakarlığın en büyüğü olan hayatlarını ortaya koyarak yapan meslektaşlarımızsınız. Bugün, halkın haber alma hakkını yaşam hakkından önce tutarak işe koşmanızla hepimize örneksiniz. Bunun altını çizmek için bu yılki insan hakları ödülünü size veriyoruz. Kabul edin lütfen" dedi.

Törenin ardından bir konuşma yapan Başar Fehmi Kadumi'nin eşi Arzu Kadumi, "Başar 109 gündür yok. Bu İnsan Hakları Ödülünün verileceğini 20-25 gün önce duyduğumda, kendisinin gelip bu ödülü alacağını düşünmüştüm. Bugün buraya ayaklarım çok zor geldi. Onun adına ödülü almak içimi çok acıttı" diye konuştu.

Ödülü 'kendisinin almasını isterdim' diyen Kadumi, "Dünyanın çeşitli savaş bölgelerinde gazeteciler öldürülüyor, esir olarak tutuluyor veya işlemedikleri suçlardan dolayı suçlanıyor. Benim eşim de onlardan biri. İşlemediği bir suç nedeniyle 109 gündür tutuluyor, terörist olarak lanse ediliyor. Şu an onun hayatta olup olmadığını bile bilmiyoruz. 109 gündür ben eşimin terörist olmadığını, gazeteci olduğunu haykırıyorum. Çocuklarıma babalarının geleceğini söylüyorum. O eve geldiğinde, ödülünü kendi ellerimle ona vermek istiyorum. 109 gün geçti, bu günlerin daha fazla uzamasını istemiyorum" diye konuştu.

Gazeteci Cüneyt Ünal ise, "Bu ödülü aldım ama içim biraz buruk. İçimde burukluk var tabii ki. Ben 90 gün sonra serbest kaldım. Bugün Bashar'ın burada olmayışının 109'uncu günü. Gönül isterdi ki, bugün Bashar'da burada olsun, birlikte bir şeyler söyleyelim ve el ele, omuz omuza buradan çıkalım. Temennim Bashar'ın en kısa zamanda Suriye rejiminin elinden kurtulup ailesine, çocuklarına, eşi Arzu hanıma kavuşması. Dediğim gibi, bu ödülü aldım ama içimde bir burukluk var. Bashar burada olmadığı için elimdeki ödül benim için bir kağıt parçası" dedi.

Gazeteci Cüneyt Ünal, 17 yıl CNN Türk, TRT Türk ve Kanal 6 gibi birçok ulusal kanalda profesyonel haber kameramanı olarak görev yapmış, Libya'daki çalışması sonucu geçen yıl Türkiye Haber Kameramanları Derneği'nin "Yılın En İyi Haber Görüntüsü'nü almıştı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gazeteci Cüneyt Ünal ve Başar Kadumi'ye Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement