Gazeteci Yazar Altan Deliorman'a Veda, Bahçeli Mesaj Yayımladı - Son Dakika
Güncel

Gazeteci Yazar Altan Deliorman'a Veda, Bahçeli Mesaj Yayımladı

Gazeteci Yazar Altan Deliorman\'a Veda, Bahçeli Mesaj Yayımladı

Milliyetçi ve ülkücü kesimin önde gelen gazeteci ve yazarlarından Altan Deliorman tedavi gördüğü Şişli Etfal Hastanesi'nde vefat etti.

23.08.2012 16:55

Milliyetçi ve ülkücü kesimin önde gelen gazeteci ve yazarlarından Altan Deliorman tedavi gördüğü Şişli Etfal Hastanesi'nde vefat etti.

Ramazan Bayramı'nda geçirdiği beyin kanamasının ardından Şişli Etfal Hastanesi'ne kaldırılan ve yoğun bakıma alınan Deliorman, cuma günü İstanbul Fatih'te kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

1936 yılında İstanbul'da doğan Deliorman, İ.Ü. Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nden mezun oldu. Tan, Ortadoğu, Akşam, Ocak, Tercüman gibi gazetelerle ile Milli Yol ve Toprak dergilerinde çalışan Deliorman, 1970'lerin fırtınalı yıllarında Aydınlar Ocağı Genel Merkezi Müdürü olarak görev yaptı. Boğaziçi, Türk Dünyası, Milli Işık gibi dergileri çıkaran Altan Deliorman'ın yazıları Akşam, Ekonomi, Orta Doğu, Tercüman, Sabah, Son Havadis gazeteleri ile Ocak, Kopuz,, Toprak, Milli Yol gibi dergilerde yayımlandı. Deliorman'ın, "Tanıdığım Atsız", "Üç Makale", "Türk Yurdunun Bilgeleri", "Osmanlı Padişahları" ve "Sessiz" gibi kitapları bulunuyor.

-BAHÇELİ: UNUTULMAYACAK-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Gazeteci-Yazar Altan Deliorman'ın vefatı dolayısıyla bir taziye mesajı yayımladı. Türk milliyetçiliğinin güçlü kalemi, basın ve yayın hayatının milli nefesi, gazeteci-yazar ve tarihçi Sayın Altan Deliorman'ın vefatından büyük bir üzüntü duyduğunu belirten Bahçeli, "Geçirdiği rahatsızlık sonucunda Hakk'a yürüyen merhum Deilorman'ın şahsiyeti, miras bıraktığı eserleri ve milliyetçilik fikriyatına yaptığı katkıları her zaman hatırlanacak ve sahiplenilecektir" dedi.

Altan Deliorman'ın milletine sevdalı, tarihine tutkulu ve ülkülerine sımsıkı bağlı bir mümtaz dava insanı olduğunu belirten Bahçeli, "Deliorman'ın aziz anısı her zaman bizimle olacak ve her fırsatta hayırla yad edilecektir. Bu düşüncelerle heyecan, şuur, ideal ve gönül insanı olan merhum Altan Deliorman'a Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesine, sevenlerine, camiamıza ve aziz milletimize başsağlığı temennilerimi iletiyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Gazeteci Yazar Altan Deliorman'a Veda, Bahçeli Mesaj Yayımladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement