Gaziantep Hayvanat Bahçesi Ziyaretçi Rekoru Kırdı - Son Dakika
Güncel

Gaziantep Hayvanat Bahçesi Ziyaretçi Rekoru Kırdı

Gaziantep Hayvanat Bahçesi Ziyaretçi Rekoru Kırdı

Tür, sayı ve alan bakımından Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçesi konumundaki Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi bu yıl 3 milyon kişiye ev sahipliği yaptı.

30.12.2013 12:08

ZERİN ÖZDİLEK - Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçesi konumundaki Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi, bu yıl ziyaretçi rekoru kırdı.

Burç Ormanları'nda 1 milyon metrekare alan üzerine kurulu bahçeye ilgi açıldığı 2001'den bu yana giderek artıyor. İlk yıllarda ortalama 20 bin kişiye ev sahipliği yapan hayvanat bahçesini 2012'de 2 milyon 650 bin, bu yıl ise yaklaşık 3 milyon kişi ziyaret etti.

Yaklaşık 300 türden ortalama 7 bin hayvanın bulunduğu bahçe, çevre illerin yanı sıra başta Ortadoğu ülkeleri olmak üzere Almanya, Fransa, İngiltere, Hollanda ve Rusya'dan gelen misafirlerini ağırlıyor.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Özgül Keretli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa'nın ikinci ve dünyanın üçüncü büyük hayvanat bahçesi olduklarını söyledi.

Bütün hayvanların tel örgüyle çevrilmiş doğal ortamı, yazlık kışlık barınakları ve yüzme havuzu bulunduğunu belirten Keretli, hijyenik ortamdaki bakımlarının da dikkatli bir şekilde yapıldığını dile getirdi.

"Uçakla günübirlik gelen ziyaretçilerimiz var"

Hayvanat bahçesinin bu yıl ziyaretçi rekoru kırdığını ifade eden Keretli, 2013'de yaklaşık 3 milyon kişiyi misafir ettiklerini aktardı.

Yurt içi ve dışından gelen ziyaretçileri en iyi şekilde ağırlamaya çalıştıklarını vurgulayan Keretli, şunları kaydetti:

"Hayvanat bahçemize Gaziantepli hemşehrilerimizin yanı sıra çevre illerden Osmaniye, Adana, Mersin, Hatay, Kilis, Kahramanmaraş'tan olmak üzere tüm Türkiye'den ziyaretçilerimiz geliyor. Suriye, Irak ve İran'dan gelenler de oluyor. Almanya'da yaşayan gurbetçilerimiz Gaziantep'e geldiklerinde mutlaka burayı görmek istiyor. Ayrıca İstanbul, Ankara ve İzmir'den uçakla günübirlik gelip dönen vatandaşlarımız oluyor."

Keretli, tren turu sayesinde bahçenin tamamını gezme imkanı sağladıklarına işaret etti.

Ziyaretçi sayılarını artırmak için her yıl yeni türler getirdiklerini vurgulayan Özsöyler, "Bu yıl safari parkı yapacağız, penguen getireceğiz. Ayrıca Kudüs Hayvanat Bahçesi'nde getirdiğimiz fil Gabi ve Pili'ye Srilanka'dah eş getireceğiz. Onlara gelinlik giydirip düğün yapacağız" dedi.

Keretli, bu yıl getirdikleri Afrika kedisi, su samuru ve fokunilgi gördüğünü dile getirdi.

Fok gösterisinin ziyaretçi sayısını artırdığını belirten Keretli, "Foklarımızdan biri bu yıl doğum yaptı. İsmini anket çalışmasıyla 'fıstık' koyduk" diye konuştu.

Keretli, gelecek yıl 4 milyon ziyaretçiye ulaşmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziantep Hayvanat Bahçesi Ziyaretçi Rekoru Kırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement