Gaziantep - Sağlıkçılardan Sokağa Çıkma Yasağı Protestosu - Son Dakika
Güncel

Gaziantep - Sağlıkçılardan Sokağa Çıkma Yasağı Protestosu

Gaziantep - Sağlıkçılardan Sokağa Çıkma Yasağı Protestosu

Sağlıkçılardan sokağa çıkma yasağı protestosu Gaziantep'te, Sağlık Emekçileri Sendikası üyeleri, bazı ilçelerde devam eden sokağa çıkma yasaklarını basın açıklaması ile protesto etti.

23.12.2015 17:41

Sağlıkçılardan sokağa çıkma yasağı protestosu

Gaziantep'te, Sağlık Emekçileri Sendikası üyeleri, bazı ilçelerde devam eden sokağa çıkma yasaklarını basın açıklaması ile protesto etti.

25 Aralık Devlet Hastanesi bahçesinde toplanan ve ellerinde 'Ölüm değil çözüm istiyoruz' yazılı pankart taşıyan sağlık çalışanları adına konuşan SES Şube Başkanı Zeynep Dinler, bugüne kadar 7 ildeki 18 ilçede 54 kez sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini ve uygulamanın halen Cizre, Silopi, Sur, Nusaybin ve Dargeçit ilçelerinde sürdüğünü söyledi.

Sokağa çıkma yasaklarının 200 günü geçtiğini ve bugüne kadar yaşanan çatışmalarda 325 sivilin yaşamını yitirdiğini belirten Dinler şöyle dedi:

"Bu uygulamalar ile halk sıkıyönetim dönemlerinde bile örneğini görmediğimiz orantısız bir şiddete maruz bırakılmaktadır. Başta yaşam hakkı olmak üzere halkın beslenme, su, elektrik, sağlık hizmetine ulaşma gibi hakları ihlal edilmektedir. Öğretmenler hizmet içi eğitim gerekçesiyle kentlerden gönderilirken, sağlık emekçilerine hazır olmaları talimatları verilerek yaşananların ağırlaşacağı ilan edilmektedir. Halkın sağlık hakkı, sağlık çalışanlarının can güvenliği için bugün 1 saat iş bırakıp, yaşamdan ve barıştan söz edeceğiz. Halkın sağlık hakkına ulaşımını ve sağlık çalışanlarının can güvenliğini ortadan kaldıran savaş politikalarına karşı mücadelemizi de sürdüreceğiz."

Kalabalık, basın açıklamasının ardından bir süre slogan atarak dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep - Sağlıkçılardan Sokağa Çıkma Yasağı Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Ergenekon: Sizi gidi hain vatanseverler sizi!!!!!!!..... 0 0 Yanıtla

Advertisement