Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü ve Gaziantep Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ortak bir proje hazırlayarak yanlış antibiyotik kullanımı konusunda farkındalık oluşturmak amaçlı 'akılcı antibiyotik kullanımı timi' oluşturdu.
Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde okuyan hemşirelik öğrencilerinden oluşan 50 kişilik ekip, bu çalışma ile kampus içerisinde bulunan öğrencileri yanlış antibiyotik kullanımı hakkında bilgilendirdi. Gaziantep İl Sağlık Müdürü Sadettin Yazı, Türkiye'nin antibiyotik kullanımında dünya geneli ortalamasında üst sıralarda olduğunu ve Gaziantep'in de Türkiye sıralamasında ilk sıralarda yer aldığını söyledi. Yanlış antibiyotik kullanımının sağlık açısından olumsuz etkilerinin yanı sıra ülke ekonomisine de ciddi bir yük olduğunu kaydeden Yazı, şöyle dedi
Bilinçsiz ilaç tüketimi ülkemizde oldukça fazla. Bu ülkemize ciddi yükler getirmekte. Ayrıca bu ilaç tüketiminin içerisinde antibiyotik tüketimi hem ekonomik açıdan hem de sağlık açısından bizim için büyük bir önem arz etmekte. Bu nedenle akılcı antibiyotik kullanımı için bir çalışma başlattık. Eczanelerde reçetesiz antibiyotik satışı yapılmaması yönünde Eczacı odası ile çalışma başlatıldı. Gereksiz ve yanlış ilaç kullanımını engellemek adına Gaziantep Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik bölümü öğrencilerinden oluşan 50 kişilik bir ekip ile vatandaşlara yönelik anket çalışması yapılıyor. En az 2 bin kişinin hedef alındığı çalışma ile öğrenci grupları aldıkları eğitim sonucunda vatandaşlara ulaşarak doğru ve güvenilir bilgiyi aktaracaklar. Hedefimiz antibiyotik kullanımında Türkiye ortalamasının altına düşerek bu konuda rol model olmaktır.
Akılcı antibiyotik kullanımı timinde yer alan Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencisi Merve Altıntop ise yanlış antibiyotik kullanımının zararlarını anlatarak kendilerinin de bunu engellemek adına sosyal projede yer aldıklarını kaydetti.
Son Dakika › Güncel › Gaziantep?te Akılcı Antibiyotik Kullanım Timi Oluşturuldu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?