Gaziantep'te Polisi Şehit Eden Işid'liye Yardım Eden 3 Kişi Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te Polisi Şehit Eden Işid'liye Yardım Eden 3 Kişi Tutuklandı

Gaziantep\'te Polisi Şehit Eden Işid\'liye Yardım Eden 3 Kişi Tutuklandı

Gaziantep'te polisi şehit eden IŞİD'liye yardım eden 3 kişi tutuklandıGaziantep'te, takip ettiği IŞİD'li tarafından sokakta başına tabancayla ateş açarak polis memurunu şehit eden ve tutuklanan IŞİD militanına, silah ve el bombasını teslim ettiği belirlenen 3 kişi daha tutuklandı.

15.08.2016 17:41

Gaziantep'te polisi şehit eden IŞİD'liye yardım eden 3 kişi tutuklandı

Gaziantep'te, takip ettiği IŞİD'li tarafından sokakta başına tabancayla ateş açarak polis memurunu şehit eden ve tutuklanan IŞİD militanına, silah ve el bombasını teslim ettiği belirlenen 3 kişi daha tutuklandı.

Geçen 13 Temmuz günü terör örgütü IŞİD tarafından kullanılan bir evi takibe alan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Hüseyin Gümüş, evin bulunduğu Üçoklar Mahallesi 47 nolu sokakta silahlı saldırıya uğradı. Başına tabancayla ateş açılan polis memuru Gümüş'ün ağır yaralandığı saldırıyı gerçekleştiren IŞİD militanı Hanifi Çelik ise kaçtı. Olayın ardından operasyon başlatan polis, saldırıdan sonra kaçan ve Hatay'da yakalanan IŞİD militanı Çelik, sorgulamasının ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Bu arada ağır yaralanan polis memuru Hüseyin Gümüş ise 10 gün süren yaşam savaşını kaybederek 23 Temmuz'da şehit oldu ve aynı gün düzenlenen törenle Gaziantep'te toprağa verildi.

Olaya ilişkin soruşturmasını sürdüren polis, saldırıyı yapan IŞİD'li Hanifi Çelik'e temin ettiği silah ve el bombasını teslim eden Doktor kod adlı M.F.A. ve bu kişiyle irtibatlı olduğunu saptadığı M.Ş.A. ve Y.Y. isimli 3 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüphelilerin evlerinde ve üzerlerinde yapılan aramada çok sayıda dijital veri ele geçirildi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheli, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te Polisi Şehit Eden Işid'liye Yardım Eden 3 Kişi Tutuklandı - Son Dakika


Advertisement